П’янка насолода: глінтвейн за цим рецептом виходить неймовірно ароматним
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3199
Глінтвейн у багатьох асоціюється з теплом і затишком, і не дарма
Ми розповідали, як правильно заварювати розчинну каву. Тепер перейдемо до вечірніх напоїв — ділимось рецептом особливо ароматного глінтвейну.
Це по-справжньому зимовий напій, який асоціюється з теплом і затишком. На порталі "Татова їжа" поділились цікавим рецептом глінтвейну з апельсином. Він виходить дуже ароматним, в міру міцним і відмінно підійде для посиденьок з друзями.
Інгредієнти:
- Вино червоне напівсолодке — 1 пляшка (0,75 л)
- Вода — 150 мл
- Апельсин — половинка
- Перець духмяний — 5 горошин
- Гвоздика — 7 бутонів
- Кориця — 3 палички
- Кардамон
Спосіб приготування:
- Апельсин нарізаємо часточками. Готуємо спеції.
- Вино відкорковуємо, виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Нагріваємо поволі — це обов’язкова умова.
- Висипаємо в вино всі спеції. Туди ж додаємо нарізаний апельсин. Перемішуємо.
- Продовжуємо нагрівати вино на повільному вогні до гарячого стану зі спеціями і апельсином. При цьому необхідно вино помішувати, в жодному разі не доводити напій до кипіння.
- Гаряче вино прибираємо з вогню і накриваємо кришкою. Даємо кілька хвилин настоятися і розливаємо по келихах.
До смаку в напій можна додавати мед і цукор. Також ми розповідали про цікавий спосіб приготування яблучного компоту.