Дрібка різдвяного настрою: рецепт какао, який буде з вами у всі холодні зимові вечори
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7437
Чудовий напій для новорічної атмосфери
Ми розповідали, як приготувати смачний апельсиновий глінтвейн. Тепер поговоримо про інший популярний напій у холодну пору — какао.
Звісно, можна скористатися розчинними "напівфабрикатами", у які виробник додав і сухе молоко, і ароматизатори тощо. Втім, немає нічого смачнішого за натуральне какао, заварене на молоці правильним способом. Для класичного напою знадобиться всього три компоненти: какао, молоко та трохи цукру.
Інгредієнти:
- какао-порошок – 1-2 ст. л.;
- цукор до смаку;
- молоко – 500 мл.
Спосіб приготування:
- В окремій чашці чи мисочці змішуємо какао та цукор. Молоко наливаємо в каструльку та ставимо на вогонь.
- Рідину треба підігріти, але до кипіння не доводити. Паралельно трохи молока із загальної кількості вливаємо у чашку з какао. Перемішуємо до однорідності.
- З какао та молока повинна вийти густа та однорідна суміш. Після повного розчинення грудок переливаємо какао у каструлю з гарячим молоком.
- Варимо какао, постійно перемішуючи, поки не з’явиться пінка. Після цього розливаємо готовий напій по чашках.
Це класична рецептура. Какао можна зробити значно ароматнішим — якщо разом з порошком розмішати прянощі. Це може бути ванілін, кориця, кардамон. Можна додати кленового сиропу або іншу класичну добавку — маршмелоу. Ми розповідали, як їх можна приготувати самотужки.