Дрібка різдвяного настрою: рецепт какао, який буде з вами у всі холодні зимові вечори

Читать на русском
Автор
7437
Класичне какао приготувати зовсім нескладно
Класичне какао приготувати зовсім нескладно. Фото Guesty

Чудовий напій для новорічної атмосфери

Ми розповідали, як приготувати смачний апельсиновий глінтвейн. Тепер поговоримо про інший популярний напій у холодну пору — какао.

Звісно, можна скористатися розчинними "напівфабрикатами", у які виробник додав і сухе молоко, і ароматизатори тощо. Втім, немає нічого смачнішого за натуральне какао, заварене на молоці правильним способом. Для класичного напою знадобиться всього три компоненти: какао, молоко та трохи цукру.

Інгредієнти:

  • какао-порошок – 1-2 ст. л.;
  • цукор до смаку;
  • молоко – 500 мл.

Спосіб приготування:

  1. В окремій чашці чи мисочці змішуємо какао та цукор. Молоко наливаємо в каструльку та ставимо на вогонь.
  2. Рідину треба підігріти, але до кипіння не доводити. Паралельно трохи молока із загальної кількості вливаємо у чашку з какао. Перемішуємо до однорідності.
  3. З какао та молока повинна вийти густа та однорідна суміш. Після повного розчинення грудок переливаємо какао у каструлю з гарячим молоком.
  4. Варимо какао, постійно перемішуючи, поки не з’явиться пінка. Після цього розливаємо готовий напій по чашках.

Це класична рецептура. Какао можна зробити значно ароматнішим — якщо разом з порошком розмішати прянощі. Це може бути ванілін, кориця, кардамон. Можна додати кленового сиропу або іншу класичну добавку — маршмелоу. Ми розповідали, як їх можна приготувати самотужки.