Хитрий спосіб чищення мандаринів: як "розгорнути" цитрус, щоб було найзручніше їсти

Читать на русском
Автор
4655
Найпростіший метод чищення і споживання мандаринів
Найпростіший метод чищення і споживання мандаринів. Фото pinterest.com

Таким чином можна і руки не замастити

Ми розповідали, як прискорити достигання хурми. Є ще один абсолютно зимовий фрукт, споживання якого перед новорічними святами зростає до максимуму — це мандаринки.

Ми звикли чистити їх, просто порушуючи цілісність шкірки та відламуючи її по частинах. Та є ще один спосіб — і він дозволить не забруднити руки та одразу "розкласти" мандарин так, що його буде найзручніше їсти.

Можна скористатися цікавим способом чищення мандарин. Він не лише зберігає цілісність м’якоті, але й збереже чистими ваші руки. Мандаринку буде набагато зручніше їсти.

Як почистити мандарину

Розміщуємо плід на столі чи на долоні вгору плодоніжкою. Спершу пальцями знімаємо нижню і верхню частинки шкірки. Повинна залишитись одна цілісна широка смуга шкірки, що оперізує мандарину.

Далі розриваємо в один рух шкірку, яка залишилась, збоку згори донизу. Після цього залишається лише "розвернути" плід таким чином, щоб перед вами були дольки мандарина, викладені в ряд і прикріплені до вузької смуги шкірки.

Тепер можна насолоджуватися мандаринкою без брудних рук. Особливо це актуально у тих випадках, коли ви в гостях і бігати мити руки не хочеться. Також ми розповідали про хитрість, яка не дасть завестись жучкам у цукрі та крупах.