Капуста смачна, ви просто не вмієте її готувати: як правильно і скільки часу варити броколі

Читать на русском
Автор
12510
Секрети правильного приготування капусти
Секрети правильного приготування капусти. Фото pexels.com

Якщо робити все правильно, цвітна капуста залишиться і смачною, і корисною

Ми розповідали, у чому обваляти печінку перед смаженням. Тепер ділимось секретами приготування броколі та цвітної капусти.

Ці овочі містять багато корисного, а ще вони смачні, якщо їх правильно приготувати. Але щоб вони не втратили свої унікальні властивості і були смачними, слід готувати ці продукти правильно. Базовими правилами поділились на Pixelinform.

Як правильно варити броколі

Якщо капуста свіжа, її слід промити і розділити на суцвіття. Заморожену броколі не потрібно перед приготуванням ні мити, ні розморожувати.

Готувати їх просто. Кип’ятимо воду, підсолюємо її. Вже у киплячу рідину додаємо суцвіття та варимо їх приблизно п’ять хвилин на середньому вогні. Капуста в цьому випадку буде хрусткою.

Щоб зберегти колір, не переварюємо броколі. Готові суцвіття викладаємо шумівкою в миску з холодною водою та льодом.

Як варити цвітну капусту

Заморожені суцвіття не потрібно попередньо розморожувати та мити. Якщо у вас капуста свіжа — пророблюємо це. Шматочки овочів теж викладаємо в киплячу воду, солимо до смаку. От тільки варити її треба близько 10-15 хвилин. Тоді вона буде і готовою, і смачною.

Зробіть поправку на те, свіжі чи заморожені у вас овочі — останні будуть варитися менше часу. Також ми розповідали, як смачно приготувати яєчню без сковорідки.