Слиз у квашеній капусті: помилки, через які ви викинете всю партію

Читать на русском
Автор
26330
Через ці прорахунки капуста виходить зовсім неапетитною
Через ці прорахунки капуста виходить зовсім неапетитною. Фото prostoway

Щоб вийшло смачно, варто знати ці деталі приготування

Ми розповідали, як збільшити термін зберігання квашеної капусти. Тепер ділимось порадами, яких варто дотримуватись, щоб заготівля була до останнього апетитною.

Якщо порушити технологію, в квашеній капусті може навіть з’явитися слиз, і тоді ви викинете всю партію. Про основні правила квашення капусти розповіли на порталі Pixelinform.

Як правильно квасити капусту

Перш за все, для квашення потрібно вибирати середньо- і пізньостиглі сорти. Рання, м’яка капуста для квашення не підходить.

Також важливий момент — вибір солі для заготівлі. Потрібно використовувати лише звичайну сіль. Йодована сіль заважає бродінню та робить його абсолютно непередбачуваним.

Багато хто ігнорує наступний момент, а дарма. І капусту, і додаткові інгредієнти (моркву, журавлину тощо) потрібно ретельно вимити та просушити.

Також нерідко капуста псується через невідповідну тару. Ідеальним варіантом для квашення є дерев’яна бочка. Допустимим вважається використовувати скляну та емальовану тару. У пластиковому посуді капусту квасити не рекомендується.

Врахуйте ці деталі — і квашена капуста буде хрусткою та апетитною. Ми ділились рецептом смачної заготівлі.