Найкраща пропорція: квашена капуста буде неймовірно соковитою та хрусткою

Читать на русском
Автор
22334
Капуста за цим рецептом виходить особливо хрусткою
Капуста за цим рецептом виходить особливо хрусткою. Фото smakotainfo.com

Надзвичайно простий рецепт улюбленої заготівлі

Ми розповідали, як правильно зберігати квашену капусту. Тепер ділимось дуже простим рецептом.

Весь секрет — у пропорції капусти до інших овочів, солі та цукру. Якщо її дотримуватись, ферментація пройде вдало. Рецептом поділились на Hyser.com.ua.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми свіжої білокачанної капусти
  • 300 грамів моркви
  • 1 столова ложка цукру
  • 3 столові ложки солі
  • 2 гілочки гвоздики
  • 2 лаврові листи
  • 5-6 горошин запашного перцю

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо капусту від верхнього листя і видаляємо стрижень. Ретельно шаткуємо її ножем або на спеціальній шатківниці.
  2. Капусту солимо, додаємо цукор. Ретельно проминаємо руками — це важливий етап, під час нього капуста пускає сік.
  3. Після цього додаємо моркву, попередньо почищену і натерту на тертці. Закладаємо спеції – гвоздику, лавровий лист, духмяний перець. Ретельно перемішуємо.
  4. Капусту викладаємо у відповідний посуд, притискаємо її гнітом, щоб виходив сік, і прикриваємо марлею. Залишаємо майбутню заготівлю за кімнатної температури для старту бродіння.
  5. Впродовж перших 2-3 днів періодично знімайте піну, що утворюється. Також потрібно раз на день проколювати капусту дерев’яною паличкою.

Після 3-4 днів бродіння завершиться, і гніт можна прибрати. Капусту переносимо в прохолодне місце для зберігання. Також ми розповідали, як заготувати капусту з калиновим соком.