Найкраща пропорція: квашена капуста буде неймовірно соковитою та хрусткою
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22388
Надзвичайно простий рецепт улюбленої заготівлі
Ми розповідали, як правильно зберігати квашену капусту. Тепер ділимось дуже простим рецептом.
Весь секрет — у пропорції капусти до інших овочів, солі та цукру. Якщо її дотримуватись, ферментація пройде вдало. Рецептом поділились на Hyser.com.ua.
Інгредієнти:
- 3 кілограми свіжої білокачанної капусти
- 300 грамів моркви
- 1 столова ложка цукру
- 3 столові ложки солі
- 2 гілочки гвоздики
- 2 лаврові листи
- 5-6 горошин запашного перцю
Спосіб приготування:
- Очищаємо капусту від верхнього листя і видаляємо стрижень. Ретельно шаткуємо її ножем або на спеціальній шатківниці.
- Капусту солимо, додаємо цукор. Ретельно проминаємо руками — це важливий етап, під час нього капуста пускає сік.
- Після цього додаємо моркву, попередньо почищену і натерту на тертці. Закладаємо спеції – гвоздику, лавровий лист, духмяний перець. Ретельно перемішуємо.
- Капусту викладаємо у відповідний посуд, притискаємо її гнітом, щоб виходив сік, і прикриваємо марлею. Залишаємо майбутню заготівлю за кімнатної температури для старту бродіння.
- Впродовж перших 2-3 днів періодично знімайте піну, що утворюється. Також потрібно раз на день проколювати капусту дерев’яною паличкою.
Після 3-4 днів бродіння завершиться, і гніт можна прибрати. Капусту переносимо в прохолодне місце для зберігання. Також ми розповідали, як заготувати капусту з калиновим соком.