Це псує смак страви: чотири помилки при варінні макаронів, яких припускаються всі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 10620
Збережіть собі ці поради, щоб не псувати продукти
Ми розповідали про хитрий спосіб приготування манки. Тепер ділимось порадами щодо приготування макаронів. Це один з найулюбленіших гарнірів, який, однак, не всі вміють готувати.
Щоб страва була справді смачною, треба пам’ятати про правила приготування макаронів. Є поширені помилки, яких припускаються як новачки в кулінарії, так і досвідчені кухарі. Розберемо разом з Pixelinform чотири найпопулярніші помилки при приготуванні макаронів.
Помилка перша
Можна взяти занадто мало води для варіння, тоді вироби точно злипатимуться, почнуть прилипати до стінок каструлі. Оптимальна кількість – літр води на 100 г продукту.
Помилка друга
Макарони — це продукт, який дуже легко пересолити. І тут є "золота" пропорція — на кожні 100 г продукту, а значить, і на кожен літр води під час варіння, можна брати до 5 грамів солі. Додавати сіль найкраще у момент, коли вода починає закипати.
Помилка третя
Вона стосується режиму перемішування. Макарони необхідно періодично перемішувати у процесі варіння. особливо спочатку — у перші дві хвилини приготування перемішати гарнір потрібно 2-3 рази, щоб він точно не злипся.
Помилка четверта
Багато хто вважає за правильне додавати у макарони олію під час варіння. Це буцімто повинно запобігти злипанню виробів, але на ділі така процедура не має жодного сенсу — ви отримаєте жирну плівку на макаронах, яка завадить виробу просолюватись. Куди краще додати трохи олії вже після того, як ви зіллєте воду.
Дотримуйтесь цих порад — і макарони будуть найсмачнішими. Також ми розповідали, чим відрізняються зелені банани від жовтих.