Це псує смак страви: чотири помилки при варінні макаронів, яких припускаються всі

Читать на русском
Автор
10620
Від цього дуже залежить смак страви
Від цього дуже залежить смак страви. Фото vazhnoznat.com

Збережіть собі ці поради, щоб не псувати продукти

Ми розповідали про хитрий спосіб приготування манки. Тепер ділимось порадами щодо приготування макаронів. Це один з найулюбленіших гарнірів, який, однак, не всі вміють готувати.

Щоб страва була справді смачною, треба пам’ятати про правила приготування макаронів. Є поширені помилки, яких припускаються як новачки в кулінарії, так і досвідчені кухарі. Розберемо разом з Pixelinform чотири найпопулярніші помилки при приготуванні макаронів.

Помилка перша

Можна взяти занадто мало води для варіння, тоді вироби точно злипатимуться, почнуть прилипати до стінок каструлі. Оптимальна кількість – літр води на 100 г продукту.

Помилка друга

Макарони — це продукт, який дуже легко пересолити. І тут є "золота" пропорція — на кожні 100 г продукту, а значить, і на кожен літр води під час варіння, можна брати до 5 грамів солі. Додавати сіль найкраще у момент, коли вода починає закипати.

Помилка третя

Вона стосується режиму перемішування. Макарони необхідно періодично перемішувати у процесі варіння. особливо спочатку — у перші дві хвилини приготування перемішати гарнір потрібно 2-3 рази, щоб він точно не злипся.

Помилка четверта

Багато хто вважає за правильне додавати у макарони олію під час варіння. Це буцімто повинно запобігти злипанню виробів, але на ділі така процедура не має жодного сенсу — ви отримаєте жирну плівку на макаронах, яка завадить виробу просолюватись. Куди краще додати трохи олії вже після того, як ви зіллєте воду.

Дотримуйтесь цих порад — і макарони будуть найсмачнішими. Також ми розповідали, чим відрізняються зелені банани від жовтих.