Хитрий спосіб приготування манки без каструлі: не залишиться жодної грудочки

Читать на русском
Автор
1034
Як приготувати її гладенькою та смачною
Як приготувати її гладенькою та смачною. Фото Смачно24

Цю кашу багато хто не любить саме через грудочки

Ми розповідали, як зварити смачний рис. Тепер ділимось секретами приготування манної каші.

Найбільша проблема цієї страви — грудочки. Вони можуть з’явитись навіть у досвідчених кулінарів. На ProstoWay розповіли про хитрий спосіб приготування цієї крупи, з яким вона завжди буде гладенькою та смачною.

Як варити манку на сковорідці

Глибоку сковорідку розігріваємо. Висипаємо на неї суху крупу й обсмажуємо до золотистого кольору. Саме ця попередня термічна обробка допоможе кулінару у боротьбі з грудочками. Ні олії, ні масла при цьому додавати не потрібно, лише безперервно помішувати.

Коли манка підсмажиться, прямо у сковороду вливаємо молоко і ретельно перемішуємо. Також можна використовувати молоко, розбавлене водою. Пропорція може становити 1:1 — це корисний і робочий варіант для тих, хто використовує домашнє, жирне молоко.

Каша з молоком повинна покипіти впродовж 2-3 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо її кришкою і залишаємо ще на 5-10 хвилин.

Залишилось додати свіжі ягоди чи улюблене варення і смакувати. Каша вийде дуже смачною та не буде містити жодної грудочки.