Хитрий спосіб приготування манки без каструлі: не залишиться жодної грудочки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1034
Цю кашу багато хто не любить саме через грудочки
Ми розповідали, як зварити смачний рис. Тепер ділимось секретами приготування манної каші.
Найбільша проблема цієї страви — грудочки. Вони можуть з’явитись навіть у досвідчених кулінарів. На ProstoWay розповіли про хитрий спосіб приготування цієї крупи, з яким вона завжди буде гладенькою та смачною.
Як варити манку на сковорідці
Глибоку сковорідку розігріваємо. Висипаємо на неї суху крупу й обсмажуємо до золотистого кольору. Саме ця попередня термічна обробка допоможе кулінару у боротьбі з грудочками. Ні олії, ні масла при цьому додавати не потрібно, лише безперервно помішувати.
Коли манка підсмажиться, прямо у сковороду вливаємо молоко і ретельно перемішуємо. Також можна використовувати молоко, розбавлене водою. Пропорція може становити 1:1 — це корисний і робочий варіант для тих, хто використовує домашнє, жирне молоко.
Каша з молоком повинна покипіти впродовж 2-3 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, накриваємо її кришкою і залишаємо ще на 5-10 хвилин.
Залишилось додати свіжі ягоди чи улюблене варення і смакувати. Каша вийде дуже смачною та не буде містити жодної грудочки.