Портал для нечистої сили: чому предки боялися ставити дзеркала одне навроти одного

Читать на русском
Автор
2342
Наші предки намагалися поводитися обережно біля дзеркал Новина оновлена 11 жовтня 2023, 14:25
Наші предки намагалися поводитися обережно біля дзеркал. Фото Телеграф

Хоча дзеркала є повсякденними предметами для нашого життя, завжди слід підходити до їх розташування у домі з розумінням та увагою

Від часів найдавніших цивілізацій дзеркала оточують нас своєю таємничістю. І не дарма, адже це не просто предмет, який відображає наш відбиток, а й символ магічної глибини, що може стати воротами до іншого світу. Тому у них не дивилися просто так, а також намагалися правильно їх виставити — зокрема не навпроти один одного.

Дзеркала завжди асоціювалися із чарами, закляттями та іншими світами. В давнину вірили, що дзеркало може стати воротами для духів, демонів та інших невидимих сил. Саме тому ставити два дзеркала одне навпроти одного вважалося небезпечним: таке розташування могло створити портал для нечистої сили.

Сучасні езотерики також підтверджують: дзеркала відіграють роль в енергетичному обміні приміщення. Коли два дзеркала розташовані одне навпроти одного, вони створюють енергетичний коридор, який може збурити гармонію в приміщенні, насичуючи його хаотичною та неконтрольованою енергією.

Не можна забувати і про психологічний аспект такого розташування. Дзеркало, що відображає інше дзеркало, створює нескінченний коридор відображень, що може викликати відчуття дезорієнтації, розсіяності або навіть тривоги. У будь-якому разі — це таке собі дизайнерське рішення.

Нагадаємо, що дзеркала не лише відображають наше зовнішнє "я", але й мають глибоку символіку, здатні зберігати енергетичний відбиток та пов'язані із численними повір'ями. При тому, розбиття дзеркала може викликати ряд неприємних асоціацій, проте існують способи, як зменшити його потенційний негатив.