Коли не можна дивитися у дзеркало: поради предків, які допоможуть уникнути лиха

Читать на русском
Автор
2137
Дзеркала є більше ніж простими поверхнями для відображення
Дзеркала є більше ніж простими поверхнями для відображення. Фото Телеграф

Дзеркало може принести багато нещастя, якщо з ним неправильно поводитися

Дзеркала завжди оточували людей аурою таємниці. З одного боку, це звичайний предмет побуту, а з іншого — об'єкт численних прикмет та повір’їв. Не дивно, що з дзеркалами пов'язані численні традиції та обряди, і до нього не підходили у поганому настрої.

Відображення душі

Стародавні вірили, що дзеркало може захоплювати і відображати душу людини. Тому під час певних ритуалів або важливих життєвих моментів від дзеркала радили триматися подалі.

Траур і дзеркала

У багатьох культурах прийнято прикривати дзеркала у домі, де померла людина. Вірять, що душа покійного може застрягти в дзеркалі, якщо побачить своє відображення.

Північна стіна

За давніми повір'ями, дзеркало, розташоване на північній стіні, може приваблювати негативну енергію та нездорові духи у дім.

Перший погляд

Молодята під час весілля не повинні одразу бачити відображення одне одного в дзеркалі. Це може призвести до розлучення або нещасливого шлюбу.

Розбите дзеркало

Мабуть, найвідоміший забобон. Якщо розбити дзеркало — чекайте на 7 років біди. Це пов'язано з вірою у те, що дзеркало зберігає енергетику свого власника.

Дзеркала завжди були оточені аурою таємниці та магії. Навпроти них не варто спати, оскільки вони здатні відображати не лише ваше обличчя, а й потойбічний світ. Також ми писали про народні повір'я, які пов'язані з розбитим дзеркалом та його потенційний вплив на вашу долю.