Котлети вийдуть соковитими та ніжними: ось як правильно вибрати для них фарш

Читать на русском
Автор
23547
Ви не заплатите жодної копійки за поганий продукт Новина оновлена 26 січня 2024, 14:01
Ви не заплатите жодної копійки за поганий продукт. Фото civileats.com

Вас не обдурить жоден продавець

Соковиті, ніжні котлети – постійний атрибут сімейного обіду та святкового столу. Важливу роль смаку продукту грає саме фарш.

Разом із "РБК-Україна" розповідаємо, на що звернути увагу при виборі фаршу. Тож ви не витратите гроші на неякісний продукт.

Як вибрати якісний фарш

При покупці фаршу в упаковці завжди звертайте увагу на етикетку. На ній мають бути зазначені: дата виготовлення, термін придатності, склад та зазначені умови зберігання. Якщо етикетка відсутня або мало інформації, краще утриматися від покупки такого продукту.

Якщо ж ви купуєте фарш на вагу, зверніть увагу на цінник. Там має бути зазначений термін придатності. Якщо на етикетці даних немає і продавець не може надати вам необхідну інформацію, ймовірно, фарш несвіжий.

Звертайте увагу на зовнішній вигляд фаршу. У свіжого продукту завжди однорідна структура, без кісток, сухожиль, шкірки та хрящів.

Колір фаршу має бути однаковий, без потемнінь, яскравий і блискучий. Якщо на продукті ви помітили потемніння — він почав псуватися або продавець його змішав із залишками вчорашнього продукту.

До речі, фарш із яловичини буде більш насиченого темно-червоного кольору, а якщо в ньому більше свинини – продукт буде червоно-рожевий або темно-рожевий. Курячий фарш зазвичай блідо-рожевого кольору.

Понюхайте фарш — запах має бути характерним м’ясним. Краще утриматися від покупки, якщо ви відчуваєте сторонні запахи чи запах спецій.

Зверніть увагу ще на один важливий аспект. Фарш із чистого м’яса завжди виділяє сік — по ньому також можна визначити якість та свіжість продукту.

Раніше ми розповідали, що додати у фарш, щоби котлет вийшло в рази більше. Ви заощадите ваш бюджет.