Раз-два — і вечеря на столі: ситна страва з півпачки макаронів і шматочка фаршу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2942
Збережіть цей рецепт — його проситимуть постійно
Якщо кожен вечір ви ставите питання, як швидко і смачно нагодувати всю сім’ю, то цей рецепт саме для вас. Буквально трохи макаронів, жменя фаршу — і ваші близькі ситі та щасливі.
Разом із Shuba ми сьогодні приготуємо макарони з фаршем та томатами. Для такого рецепту можна брати будь-який сорт макаронних виробів. Помідори можна використовувати й свіжі, й консервовані у власному соку. Однак у другому випадку відразу розімніть їх і додайте у фарш.
Як приготувати макарони з фаршем та томатами
Інгредієнти на 2 порції:
- макарони — 250 г;
- м’ясний фарш — 400 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- паста томатна — 1 ч. л.;
- томати — 2 шт.;
- вершки 30%, олія, сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією до напівпрозорості цибулі. Додаємо фарш та розбиваємо його лопаткою. Смажимо все на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
- Надрізаємо помідори, відправляємо їх у велику миску та заливаємо окропом. Дістаємо, чистимо та збиваємо блендером до стану пюре.
- Отримане пюре з помідорів разом з томатною пастою додаємо до сковороди з фаршем і тушкуємо протягом 7-10 хвилин. Через вказаний час солимо, додаємо вершки та спеції. За хвилину вимикаємо вогонь.
- Макарони варимо у підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Викладаємо їх на тарілку, поливаємо підливою та подаємо до столу.
Раніше ми розповідали, як вибрати якісні макарони. Виявляється, це дуже просто.