Раз-два — і вечеря на столі: ситна страва з півпачки макаронів і шматочка фаршу

Читать на русском
Автор
2942
Смачна вечеря на швидку руку
Смачна вечеря на швидку руку. Фото shuba.life

Збережіть цей рецепт — його проситимуть постійно

Якщо кожен вечір ви ставите питання, як швидко і смачно нагодувати всю сім’ю, то цей рецепт саме для вас. Буквально трохи макаронів, жменя фаршу — і ваші близькі ситі та щасливі.

Разом із Shuba ми сьогодні приготуємо макарони з фаршем та томатами. Для такого рецепту можна брати будь-який сорт макаронних виробів. Помідори можна використовувати й свіжі, й консервовані у власному соку. Однак у другому випадку відразу розімніть їх і додайте у фарш.

Як приготувати макарони з фаршем та томатами

Інгредієнти на 2 порції:

  • макарони — 250 г;
  • м’ясний фарш — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • паста томатна — 1 ч. л.;
  • томати — 2 шт.;
  • вершки 30%, олія, сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю та часник. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з олією до напівпрозорості цибулі. Додаємо фарш та розбиваємо його лопаткою. Смажимо все на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
  2. Надрізаємо помідори, відправляємо їх у велику миску та заливаємо окропом. Дістаємо, чистимо та збиваємо блендером до стану пюре.
  3. Отримане пюре з помідорів разом з томатною пастою додаємо до сковороди з фаршем і тушкуємо протягом 7-10 хвилин. Через вказаний час солимо, додаємо вершки та спеції. За хвилину вимикаємо вогонь.
  4. Макарони варимо у підсоленій воді відповідно до інструкції на упаковці. Викладаємо їх на тарілку, поливаємо підливою та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, як вибрати якісні макарони. Виявляється, це дуже просто.