Трохи борошна, окріп та жменя фаршу: такі пиріжки розберуть гарячими зі сковороди

Читать на русском
Автор
59012
Пиріжки вийдуть соковитими та хрусткими
Пиріжки вийдуть соковитими та хрусткими. Фото babusyni-retsepty

Близькі не захочуть думати ні про що інше

Якщо ви думаєте, що приготувати на сніданок або на перекус, смачні смажені пиріжки — це завжди крута ідея. Готуються вони просто зі звичайних продуктів, а наситять на тривалий час.

Сьогодні ми з "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати м’які та пишні м’ясні пиріжки. Але будьте обережні: варто приготувати раз, як їх проситимуть постійно.

Як приготувати м’ясні пиріжки

складові

Для тіста:

  • борошно — 750 г;
  • дріжджі сухі – 11 г;
  • кефір – 500 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • соняшникова олія – 5 ст. л.

Інгредієнти для начинки:

  • м’ясо філе – 500 г;
  • рис – 100 г;
  • бульйон – 150 мл;
  • сіль — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіюємо та з’єднуємо з дріжджами.
  2. В окремій мисці змішуємо теплий кефір з яйцями, сіллю та цукровим піском, додаємо половину борошна та замішуємо тісто.
  3. Продовжуючи вимішувати, виливаємо соняшникову олію і борошно, що залишилося, вимішуємо до трохи липкого стану і залишаємо в теплому місці на годину.
  4. М’ясо миємо та відварюємо до готовності. Пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з відвареним до готовності рисом і бульйоном. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  5. Тісто ділимо на невеликі колобки приблизно по 60 г кожен, розкочуємо їх у невеликі коржики. Всередину кожного викладаємо начинку, запечатуємо та защипуємо краї.
  6. У сковороду наливаємо стільки олії, щоб пиріжки були в ній наполовину. Викладаємо їх швом вниз і обсмажуємо до золотистої скоринки з обох боків.

Подаємо пиріжки з улюбленим напоєм та насолоджуємось. Смачного!