Сирники, які розтануть у роті: рецепт ідеального сніданку

Читать на русском
Автор
3140
Ніжні та ароматні сирники, які легко і швидко готуються (фото створене з допомогою ШІ)
Ніжні та ароматні сирники, які легко і швидко готуються (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Спробуйте цей простий і смачний рецепт для створення ідеального сніданку

Сирники — це не тільки смачний, але і корисний сніданок. Вони є хорошим джерелом білка, кальцію та вітамінів. Сирники можна приготувати з різних видів творогу, але найсмачнішими є сирники з жирного творогу.

Складові:

- Творог — 500 г

- Яйце — 2 шт.

- Цукор — 3-4 ст. л.

- Ванільний цукор — 1 пакетик

- Пшеничне борошно — 4-5 ст. л. (та додатково для панірування)

- Розпушувач тіста — 1 ч. л.

- Сіль — щіпка

- Рослинна олія (для смаження)

Приготування:

1. У великій мисці змішайте творог, яйця, цукор, ванільний цукор та щіпку солі. Добре перемішайте до однорідної маси.

2. Додайте пшеничне борошно та розпушувач. Знову перемішайте, поки не отримаєте тісто, яке легко формується, але не липне до рук.

3. На плоску поверхню посипте трохи борошна. Візьміть невелику кількість тіста, сформуйте кульку, а потім злегка сплюсніть її, формуючи сирник.

4. Розігрійте сковороду з рослинною олією на середньому вогні. Обваляйте сирники в борошні та обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору.

5. Готові сирники викладіть на паперовий рушник, щоб вбрати зайву олію.

Подача:

Подавайте сирники гарячими, посипавши їх цукровою пудрою, додавши сметану, мед, або свіжі ягоди для додаткової солодкості та свіжості.

Поради:

- Для кращої консистенції використовуйте домашній або якісний магазинний творог.

- Якщо тісто здається занадто рідким, додайте ще трохи борошна.

- Сирники можна також запікати в духовці за бажанням.

Раніше "Телеграф" розповідав, про топ-3 рецепти сніданків на кожен день.