Якщо набридли звичайні сирники, приготуйте їх за азіатським рецептом

Читать на русском
Автор
15128
Так сирники готують у Киргизстані та Казахстані
Так сирники готують у Киргизстані та Казахстані. Фото vazhnoznat.com

Таку страву можна подавати і на перекус, і на сніданок, і як десерт.

Навряд чи хтось відмовиться від апетитного сирника на сніданок. Ця чарівна страва подобається і дорослим, і дітям.

Але якщо набридли традиційні сирники, "Важно знать" пропонує альтернативу — традиційну в Казахстані та Киргизстані страву із сиру під назвою баурсаки. Це традиційна казахська та киргизька страва. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, а подають їх як десерт або як закуску або доповнення до інших страв. Це ідеальна страва завдяки ніжному тісту та легкої насолоди.

Як приготувати баурсаки

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 300 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. солі;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч. л. соди;
  • 20 мл рослинної олії;
  • 200 мл олії для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо яйця, сіль, соду та цукор. В отриману масу додаємо сир і обережно розминаємо його. Туди ж додаємо олію і знову добре розмішуємо.
  2. В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо трохи липке, але податливе тісто.
  3. Розкочуємо тісто до товщини 7-8 міліметрів і вирізаємо шматочки у формі квадратів або ромбів.
  4. Обсмажуємо баурсаки в розігрітій олії з обох боків по хвилині до золотистої скоринки.

Готові баурсаки подаємо з медом, варенням, цукровою пудрою або домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Ви з’їсте їх буквально за хвилину.