Якщо набридли звичайні сирники, приготуйте їх за азіатським рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15128
Таку страву можна подавати і на перекус, і на сніданок, і як десерт.
Навряд чи хтось відмовиться від апетитного сирника на сніданок. Ця чарівна страва подобається і дорослим, і дітям.
Але якщо набридли традиційні сирники, "Важно знать" пропонує альтернативу — традиційну в Казахстані та Киргизстані страву із сиру під назвою баурсаки. Це традиційна казахська та киргизька страва. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, а подають їх як десерт або як закуску або доповнення до інших страв. Це ідеальна страва завдяки ніжному тісту та легкої насолоди.
Як приготувати баурсаки
Інгредієнти:
- 300 г сиру;
- 300 г борошна;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. солі;
- 100 г цукру;
- 1 ч. л. соди;
- 20 мл рослинної олії;
- 200 мл олії для смаження.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо яйця, сіль, соду та цукор. В отриману масу додаємо сир і обережно розминаємо його. Туди ж додаємо олію і знову добре розмішуємо.
- В отриману масу додаємо просіяне борошно і замішуємо трохи липке, але податливе тісто.
- Розкочуємо тісто до товщини 7-8 міліметрів і вирізаємо шматочки у формі квадратів або ромбів.
- Обсмажуємо баурсаки в розігрітій олії з обох боків по хвилині до золотистої скоринки.
Готові баурсаки подаємо з медом, варенням, цукровою пудрою або домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Ви з’їсте їх буквально за хвилину.