Сніданок по-арабськи: найнезвичайніший рецепт яєчні
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5371
Пряна, ароматна та смачна яєчня готується швидко
Якщо вам набридла звичайна яєчня, пропонуємо приготувати східний варіант цієї страви. Родом ця пікантна страва з Північної Африки та Близького Сходу.
Класичні рецепти шакшуки включають пасеровану цибулю та часник, а також ароматні спеції. У страві повно овочів, багатих на поживні речовини. Це чудовий спосіб нагодувати сім’ю з ранку.
Як приготувати шакшуку
Інгредієнти на 2 порції:
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 3-4 часточки;
- великий болгарський перець – 1 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- подрібнені помідори у власному соку – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- жовтки – 2 шт.;
- сіль, перець, паприка – до смаку.
Спосіб приготування:
- Часник чистимо, подрібнюємо, відправляємо на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо до напівпрозорого стану.
- Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, відправляємо до часнику. Туди ж додаємо нарізаний півкільцями болгарський перець.
- Свіжі помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відправляємо гасити решту овочів. Туди ж додаємо консервовані помідори, сіль, перець, ретельно перемішуємо і гасимо до м’якості овочів.
- В овочах ложкою робимо невеликі заглиблення, готуємо, доки яйця не прихопляться. Солимо, додаємо паприку та подаємо до столу.
Насичена і яскрава яєчня найкраще підходить до хрусткого свіжого хліба. Насолоджуйтесь, смачного.