Сніданок по-арабськи: найнезвичайніший рецепт яєчні

Читать на русском
Автор
5371
Найсмачніша та корисна яєчня
Найсмачніша та корисна яєчня. Фото shuba.life

Пряна, ароматна та смачна яєчня готується швидко

Якщо вам набридла звичайна яєчня, пропонуємо приготувати східний варіант цієї страви. Родом ця пікантна страва з Північної Африки та Близького Сходу.

Класичні рецепти шакшуки включають пасеровану цибулю та часник, а також ароматні спеції. У страві повно овочів, багатих на поживні речовини. Це чудовий спосіб нагодувати сім’ю з ранку.

Як приготувати шакшуку

Інгредієнти на 2 порції:

  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 3-4 часточки;
  • великий болгарський перець – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • подрібнені помідори у власному соку – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • жовтки – 2 шт.;
  • сіль, перець, паприка – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо, подрібнюємо, відправляємо на розігріту сковороду з олією та обсмажуємо до напівпрозорого стану.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, відправляємо до часнику. Туди ж додаємо нарізаний півкільцями болгарський перець.
  3. Свіжі помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відправляємо гасити решту овочів. Туди ж додаємо консервовані помідори, сіль, перець, ретельно перемішуємо і гасимо до м’якості овочів.
  4. В овочах ложкою робимо невеликі заглиблення, готуємо, доки яйця не прихопляться. Солимо, додаємо паприку та подаємо до столу.

Насичена і яскрава яєчня найкраще підходить до хрусткого свіжого хліба. Насолоджуйтесь, смачного.