Незвичайна ідея до Нового року: просто додайте в олів’є один фрукт

Читать на русском
Автор
28270
Класична страва по-новому Новина оновлена 13 грудня 2023, 08:14
Класична страва по-новому. Фото shuba.life

Один інгредієнт — і ваше олів’є неповторне

Без класичного олів’є ми не уявляємо наш новорічний стіл. Як правило, готується він із варених овочів, яєць, ковбаси або м’яса і заправляється майонезом. Однак кожен кулінар намагається привнести до страви щось своє — хтось додає яловичину замість ковбаси, а хтось навіть примудрятися готувати салат без майонезу.

Разом із Shuba поділимося одним незвичайним варіантом олів’є – з яблуками та курячим філе. Він точно виділиться серед усіх інших варіантів, адже яблуко надасть йому ніжної текстури та пікантного смаку. Ну що йдемо готувати.

Як приготувати олів'є з яблуками та курячим філе

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • яблука — 2 шт.;
  • яйця курячі — 5 шт.;
  • огірки солоні — 3 шт.;
  • куряче філе — 250 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • горошок консервований — 400 г;
  • майонез 72% — 200 г;
  • сіль, зелень — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе відварюємо, охолоджуємо і нарізаємо кубиками або соломкою, відправляємо салатник.
  2. Картоплю, моркву та яйця відварюємо, охолоджуємо, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо до м’яса.
  3. Цибулю, яблуко та огірок нарізаємо соломкою, додаємо до овочів.
  4. До підготовлених інгредієнтів додаємо консервований горошок, солимо, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. При подачі прикрашаємо зеленню.

До речі, в олів’є замість курячого філе можна додати свинину, приготовлену в духовці за рецептом "Телеграфа". Цей інгредієнт здатний змінити смак салату.