Ні грама майонезу, ні шматочка ковбаси: цим "дитячим" олів’є із задоволенням поласують навіть дорослі

Читать на русском
Автор
14655
Салат вийде ніжнішим і кориснішим Новина оновлена 26 листопада 2023, 09:33
Салат вийде ніжнішим і кориснішим. Фото shuba.life

Смачна альтернатива класичному салату

Олів’є — один із найпопулярніших зимових салатів. Варіантів його приготування — безліч, проте класичний рецепт передбачає докторську ковбасу, квашені огірки, консервований горошок, відварені овочі та майонез.

А що, якщо поекспериментувати та приготувати відомий салат без ковбаси, майонезу та солоних огірків? Shuba пропонує ковбасу замінити курячою грудкою, майонез — сметаною чи йогуртом, а горошок підійде не лише консервований, а й звичайний заморожений. Страва виходить ніжнішою і менш агресивним для дитячого організму. З таким салатом святкове гуляння буде більш цікавим.

Як приготувати олів'є без ковбаси та майонезу

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 200 г;
  • морква — 100 г;
  • огірок — 150 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • куряча грудка — 120 г;
  • горошок консервований – 50 г;
  • сметана — 3 ст. л.;
  • лимон, сік — 1/2 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • цибуля зелена — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Овочі та яйця відварюємо до готовності, чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Огірки миємо, нарізаємо квадратиками.
  2. М’ясо ретельно миємо та відварюємо у підсоленій воді. Коли м’ясо охолоне, нарізаємо кубиками.
  3. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо горошок, лимонний сік, зелену цибулю. Все заправляємо, перемішуємо та подаємо до столу.

Рекомендуємо приготувати олив’є з консервованою кукурудзою за рецептом "Телеграфа". Смачного.