Ні грама майонезу, ні шматочка ковбаси: цим "дитячим" олів’є із задоволенням поласують навіть дорослі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 14655
Смачна альтернатива класичному салату
Олів’є — один із найпопулярніших зимових салатів. Варіантів його приготування — безліч, проте класичний рецепт передбачає докторську ковбасу, квашені огірки, консервований горошок, відварені овочі та майонез.
А що, якщо поекспериментувати та приготувати відомий салат без ковбаси, майонезу та солоних огірків? Shuba пропонує ковбасу замінити курячою грудкою, майонез — сметаною чи йогуртом, а горошок підійде не лише консервований, а й звичайний заморожений. Страва виходить ніжнішою і менш агресивним для дитячого організму. З таким салатом святкове гуляння буде більш цікавим.
Як приготувати олів'є без ковбаси та майонезу
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 200 г;
- морква — 100 г;
- огірок — 150 г;
- яйця курячі — 2 шт.;
- куряча грудка — 120 г;
- горошок консервований – 50 г;
- сметана — 3 ст. л.;
- лимон, сік — 1/2 ч. л.;
- сіль — до свого смаку;
- цибуля зелена — 10 г.
Спосіб приготування:
- Овочі та яйця відварюємо до готовності, чистимо та нарізаємо дрібними кубиками. Огірки миємо, нарізаємо квадратиками.
- М’ясо ретельно миємо та відварюємо у підсоленій воді. Коли м’ясо охолоне, нарізаємо кубиками.
- Змішуємо всі інгредієнти, додаємо горошок, лимонний сік, зелену цибулю. Все заправляємо, перемішуємо та подаємо до столу.
Рекомендуємо приготувати олив’є з консервованою кукурудзою за рецептом "Телеграфа". Смачного.