Краще, ніж у кав‘ярні: рецепт класичного макіато

Читать на русском
Автор
Ця кава стане вашим улюбленим напоєм (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця кава стане вашим улюбленим напоєм (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Такий напій можна приготувати навіть вдома.

Кава – це не просто напій, це цілий ритуал, який дарує заряд бадьорості та насолоди. А якщо додати до кави трохи вершків або молока, то ви отримаєте справжній шедевр – ароматний лате-макіато.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування лате-макіато, яке стане чудовим початком вашого дня або приємним доповненням до будь-якої зустрічі.

Секрети ідеального лате-макіато

Щоб лате-макіато вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:

  • Кава: Використовуйте для приготування лате-макіато свіжомелену каву espresso.
  • Молоко: Ідеальним для лате-макіато буде холодне жирне молоко.
  • Збивання: Збивайте молоко до утворення стійкої піни.
  • Подача: Наливайте лате-макіато в прозору чашку, щоб можна було милуватися контрастом кави та піни.

Рецепт класичного лате-макіато

Інгредієнти:

  • 1 порція espresso
  • 100 мл холодного молока
  • Цукор за смаком

Приготування:

  1. Приготуйте espresso.
  2. Збийте молоко до утворення стійкої піни.
  3. Налийте espresso в чашку.
  4. Акуратно влийте збите молоко в чашку, намагаючись не порушити піну.
  5. Додайте цукор за смаком.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додайте до лате-макіато сиропи, спеції, тертий шоколад або какао-порошок, створюючи свої унікальні смакові поєднання. Ви можете також використовувати рослинні альтернативи молоку, такі як мигдальне або вівсяне молоко.

Вдома також можна приготувати полуничний лимонад. Також,ми ділились рецептом "Живчику".