Накличете біду: чому не можна купатись вночі

Читать на русском
Автор
Предки вірили, що купатись вночі - до біди  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 05 липня 2024, 14:39
Предки вірили, що купатись вночі - до біди (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Влтіку багато людей любить купатись вночі. Але краще цього не робити, що не накликати біди.

З давніх часів люди вірили в різні прикмети та забобони, які протягом століть передавалися з покоління в покоління. Однією з таких заборон є купання вночі, яке, згідно з народними повір'ями, може призвести до негативних наслідків. Також, ми писали, що не можна робити 3 липня, щоб не посваритися.

Містичні пояснення нічного купання

Існує декілька містичних пояснень, чому не можна купатися вночі:

  • Нечиста сила: Згідно з народними повір'ями, вночі активізується нечиста сила, яка може нашкодити людині, яка купається. Її можуть затягнути під воду, заплутати або наслати хворобу.
  • Водяні духи: Вважається, що вночі водойми населяють водяні духи, які не люблять, коли люди вторгуються в їхню територію. Купання може розгнівати їх, що призведе до нещасних випадків або хвороб.
  • Втрата енергії: Вода вночі "мертва", тобто позбавлена ​​життєвої енергії. Купання в ній може призвести до втрати власної енергії, втоми, апатії та хвороб.
  • Пристріт: Вважається, що вночі люди більш вразливі до пристріту та псування. Купання в цей час може посилити негативний вплив на людину.

Сучасний погляд на нічне купання

Сьогодні більшість людей не вірять в містичні пояснення заборони на нічне купання. Проте, існують практичні міркування, які роблять його небезпечним. Наприклад, купання вночі в незнайомих місцях або на самоті може бути небезпечним через ризик утоплення або інших травм.

Раніше ми писали, що не можна робити 5 липня, щоб не проплакати цілий рік. Також, ми розповідали, коли відзначається хрещення Київської Русі-України.