Просто змішайте і залиште під кришкою: рецепт тушкованої молодої капусти з лимоном та часником

Читать на русском
Автор
Ця капуста стане вашою улюбленою стравою (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця капуста стане вашою улюбленою стравою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цієї страви займе у вас лічені хвилини.

Сезон молодої капусти – це чудовий час, щоб порадувати себе та близьких смачною та корисною стравою. Тушкована капуста з часником та лимоном – це класика української кухні, яка ніколи не виходить з моди. Також, пропонуємо рецепт ніжних пісних котлет.

Ця страва проста у приготуванні, але неймовірно смачна та ароматна. Вона стане чудовим доповненням до будь-якого гарніру, а також може бути самостійною стравою.

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої капусти
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 3 зубчики часнику
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Капусту нарізати тонкими смужками.
  2. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на терці.
  3. Часник подрібнити.
  4. Зелень дрібно нарізати.
  5. У каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  6. Додати моркву та тушкувати ще 5 хвилин.
  7. Додати капусту, посолити, поперчити та тушкувати на повільному вогні протягом 20-25 хвилин, доки капуста не стане м'якою.
  8. Додати часник, лимонний сік та тушкувати ще 5 хвилин.
  9. Зняти з вогню, додати зелень і перемішати.

Подаємо пісні котлети з легким салатом із пекінської капусти. Також, радимо вам рецепт пісних оладок.