Ідеальний рецепт до посту
Великий піст — справжнє випробування для кулінара. Адже потрібно старатись і щоразу готувати страви, які будуть і смачними, і ситними без тваринних компонентів. Якщо ви вже готували ароматну грибну юшку, зверніть увагу на наступний салат.
Простий салат з пекінської капусти можна подавати як супровід до основної страви або як окрему закуску. Останній варіант особливо актуальний, якщо ви дотримуєтесь посту. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".
Інгредієнти:
- 1 невелика головка пекінської капусти;
- 1 морква;
- 1 червона цибуля (опціонально);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 1 столова ложка рисового чи яблучного оцту;
- cіль та перець до смаку;
- насіння кунжуту для прикраси (опціонально).
Спосіб приготування:
- Нарізаємо пекінську капусту на тонкі смужки або кубики. Очищаємо моркву.
- Нарізаємо моркву на соломку або натираємо на тертці. Додаємо до миски з капустою.
- Нарізаємо червону цибулю на тонкі колечка. Додаємо до салату.
- Для заправки у невеликій мисці змішуємо оливкову олію та оцет. Додаємо сіль та перець.
- Поливаємо салат отриманим соусом. Добре перемішуємо, щоб рівномірно розподілити соус.
Прикрашаємо салат насінням сезаму. Подаємо салат з пекінської капусти прохолодним або за кімнатної температури. Також ми розповідали, як приготувати апетитні арабські млинці.