Навіть м’яса не треба: ідеальний салатик в піст

Читать на русском
Автор
Такий салатик можна приготувати дуже просто Новина оновлена 19 березня 2024, 11:20
Такий салатик можна приготувати дуже просто. Фото lady.tochka.net

Ідеальний рецепт до посту

Великий піст — справжнє випробування для кулінара. Адже потрібно старатись і щоразу готувати страви, які будуть і смачними, і ситними без тваринних компонентів. Якщо ви вже готували ароматну грибну юшку, зверніть увагу на наступний салат.

Простий салат з пекінської капусти можна подавати як супровід до основної страви або як окрему закуску. Останній варіант особливо актуальний, якщо ви дотримуєтесь посту. Рецептом поділились на порталі "Добрі новини".

Інгредієнти:

  • 1 невелика головка пекінської капусти;
  • 1 морква;
  • 1 червона цибуля (опціонально);
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка рисового чи яблучного оцту;
  • cіль та перець до смаку;
  • насіння кунжуту для прикраси (опціонально).

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо пекінську капусту на тонкі смужки або кубики. Очищаємо моркву.
  2. Нарізаємо моркву на соломку або натираємо на тертці. Додаємо до миски з капустою.
  3. Нарізаємо червону цибулю на тонкі колечка. Додаємо до салату.
  4. Для заправки у невеликій мисці змішуємо оливкову олію та оцет. Додаємо сіль та перець.
  5. Поливаємо салат отриманим соусом. Добре перемішуємо, щоб рівномірно розподілити соус.

Прикрашаємо салат насінням сезаму. Подаємо салат з пекінської капусти прохолодним або за кімнатної температури. Також ми розповідали, як приготувати апетитні арабські млинці.