Краще, ніж у МакДональдз: рецепт консерваоних огірків

Читать на русском
Автор
Ці огірки стануть вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці огірки стануть вашою улюбленою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

У розпал липня саме час готувати консервацію на зиму.

Літо щедро дарує нам свої щедроти, а огірки – один з найпопулярніших його дарів. Ці хрусткі зелені овочі не лише смачні та корисні, але й чудово підходять для консервування. Також, ми писали про три рецепти оригінальних пікантних салатів, які точно варті вашої уваги.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування консервованих огірків, які стануть справжньою окрасою вашої зимової комори.

Секрети ідеальних консервованих огірків

Щоб консервовані огірки вийшли дійсно смачними та хрусткими, важливо знати кілька секретів:

  • Вибір огірків: Вибирайте для консервування невеликі, щільні огірки з пухирчатою шкіркою. Переконайтеся, що вони не м'які та не мають пошкоджень.
  • Підготовка: Перед консервуванням огірки ретельно вимийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
  • Стерилізація: Тарки та кришки для консервування обов'язково простерилізуйте.
  • Маринад: Використовуйте для маринаду чисту воду, якісну сіль, оцет та спеції.
  • Спеції: Додайте до маринаду свої улюблені спеції, такі як часник, кріп, перець горошком, гірчиця, лавровий лист.
  • Заливка: Заливайте огірки гарячим маринадом.
  • Зберігання: Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці.

Рецепт класичних консервованих огірків

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 л води
  • 2 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. солі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 парасолька кропу
  • 3 горошини перцю чорного
  • 1 лавровий лист

Приготування:

  1. Огірки вимийте та замочіть у холодній воді на 2-3 години.
  2. Тарки та кришки простерилізуйте.
  3. У кожну банку покладіть часник, кріп, перець чорний та лавровий лист.
  4. Щільно укладіть огірки в банки.
  5. Залийте огірки окропом, накрийте кришками і залиште на 10 хвилин.
  6. Злийте воду з банок, додайте сіль та оцет.
  7. Залийте огірки гарячим маринадом доверху.
  8. Щільно закрутіть банки кришками.
  9. Переверніть банки догори дном і залиште до охолодження.
  10. Зберігайте консервовані огірки в прохолодному, темному місці.

Також ми ділились вдалим рецептом консервації. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.