Ідеально до млинців та десертів: рецепт малинового желе

Читать на русском
Автор
Таке желе стане вашим улюбленим (зображення створено за допомогою ШІ)
Таке желе стане вашим улюбленим (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Джем виходить дуже ароматним та смачним.

Літо щедро дарує нам свої щедроти, а малина – одна з найулюбленіших його ягід. Ці ароматні, соковиті плоди не лише неймовірно смачні, але й неймовірно корисні. З них можна приготувати безліч страв, і однією з найпопулярніших є малинове желе. Також, ми пропонуємо рецепт чорничного варення.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування малинового желе, яке стане справжньою окрасою вашої зимової комори.

Секрети ідеального малинового желе

Щоб малинове желе вийшло дійсно смачним та ароматним, важливо знати кілька секретів:

  • Ягоди: Вибирайте для желе стиглі, ароматні ягоди малини без гнилі та пошкоджень.
  • Підготовка: Перед приготуванням желе ретельно переберіть ягоди та видаліть плодоніжки.
  • Цукор: Кількість цукру можна регулювати на ваш смак. Якщо ви використовуєте кислі ягоди, додайте трохи більше цукру.
  • Желатин: Використовуйте якісний желатин, дотримуйтесь інструкції на упаковці.
  • Форми: Ви можете використовувати для желе будь-які форми, які вам подобаються: силіконові, скляні, металеві.
  • Зберігання: Зберігайте готове желе в холодильнику.

Рецепт класичного малинового желе

Інгредієнти:

  • 500 г малини
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 500 мл води

Приготування:

  1. Ягоди малини переберіть, видаліть плодоніжки.
  2. 200 г ягід розімніть товстушкою або за допомогою блендера.
  3. Желатин замочіть у холодній воді на 10-15 хвилин.
  4. У каструлі змішайте розім'яті ягоди, цукор і 250 мл води. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Зніміть каструлю з вогню, додайте набряклий желатин і ретельно перемішайте, до повного розчинення.
  6. Додайте в масу 250 мл холодної води і ще раз перемішайте.
  7. Додайте в желе решту цілих ягід малини.
  8. Розлийте желе по формах і поставте в холодильник до повного застигання.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.