![Полуничний джем стане вашим улюбленим (зображення створено за допомогою ШІ)](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/a0/645a9b0f-8ceef60ec146becbcbd486b9a59eea09.jpg?v=7994_1)
Цей джем потішить вас взимку.
Літо щедро дарує нам не лише тепло й сонце, але й щедрий урожай ягід. Серед них, безсумнівно, особливе місце посідає полуниця — ароматна, соковита, сповнена вітамінів. І що може бути краще, ніж зберегти цей літній смак на зиму? Звичайно ж, приготувати полуничний джем!
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом джему, який неодмінно стане вашим улюбленим. Його приготування не потребує багато часу й зусиль, а результат вразить вас насиченим смаком, ароматом та ніжною консистенцією. Також, пропонуємо рецепт віденського печива.
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 500 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 пакетик пектину (за бажанням)
Приготування:
- Підготуємо полуницю: Ягоди ретельно промийте, видаліть плодоніжки. Великі ягоди можна розрізати навпіл.
- Варимо джем: У каструлю з товстим дном викладіть полуницю та цукор. Перемішайте й поставте на середній вогонь. Коли ягоди пустять сік, зменшіть вогонь і варіть, періодично помішуючи, протягом 20-30 хвилин.
- Додаємо лимонний сік: За 5 хвилин до закінчення варіння влийте лимонний сік. Це допоможе зберегти яскравий колір джему та трохи його закислити.
- Загущення джему: Якщо ви хочете отримати густий джем, додайте пакетик пектину. Для цього змішайте пектин з 2 ст. л. цукру та додайте до джему за 1 хвилину до закінчення варіння. Ретельно перемішайте.
- Розливаємо джем: Готовий джем зніміть з вогню й розлийте у стерилізовані банки. Щільно закрутіть кришки.
- Зберігаємо джем: Переверніть банки догори дном і залиште так до повного охолодження. Зберігайте джем у прохолодному місці.
Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.