Джем з полуниці та ківі: готуємо трохи екзотики на зиму

Читать на русском
Автор
Цей джем вразить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 17 червня 2024, 09:53
Цей джем вразить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей джем є яскравим поєднанням фруктів, яке сподобається навіть найвибагливішим гурманам.

Літо щедро дарує нам свої щедрі дари – солодкі ягоди та фрукти, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний джем, який поєднає в собі смак літа та екзотики – джем з полуниці та ківі. Також, ми пропонували рецепт джему з черешні.

Цей джем не лише смачний, але й неймовірно корисний. Полуниця багата на вітаміни C, E, A, а також калій, магній і фолієву кислоту. Ківі ж є джерелом вітаміну C, калію, магнію, фосфору та клітковини. Поєднання цих двох інгредієнтів робить джем справжньою вітамінною бомбою, яка допоможе вам зміцнити імунітет та покращити загальне самопочуття.

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці
  • 300 г ківі
  • 400 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1 пакетик пектину (за бажанням)

Приготування:

  1. Полуницю добре помийте, видаліть плодоніжки. Ківі очистіть від шкірки та наріжте кубиками.
  2. У каструлі з товстим дном змішайте полуницю, ківі та цукор. Додайте лимонний сік.
  3. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть протягом 20-30 хвилин, періодично помішуючи, доки ягоди не розм'якшаться.
  4. За допомогою блендера або занурювального міксера подрібніть ягідну масу до однорідного стану.
  5. Якщо ви хочете, щоб джем був більш густим, додайте в нього пектин, дотримуючись інструкції на упаковці.
  6. Доведіть джем до кипіння, проваріть ще 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
  7. Розлийте гарячий джем по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном. Залиште так до повного охолодження.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.