Класичний форшмак: пікантна закуска з оселедця та яблук

Читать на русском
Автор
Ця закуска вразить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ)
Ця закуска вразить вас своїм смаком (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви будете в Одесі — обов'язково спробуйте форшмак.

Ця вишукана закуска з оселедця, яблук, цибулі та вершкового масла вже давно стала візитівкою Одеси. Її історія сягає 18 століття, коли французькі емігранти привезли до міста рецепт подібної страви. З часом одесити додали свої особливості, створивши неповторний смак, який і досі чарує гурманів.

Сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом форшмаку, який ви зможете приготувати вдома та насолодитися справжнім одеським колоритом. Також, пропонуємо рецепт паштету з квасолі.

Інгредієнти:

  • 2 філе оселедця (свіжого або маринованого)
  • 1 кисло-солодке яблуко (антонівка, зелений папір)
  • 1 цибулина
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. молока
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю
  • Щіпка солі (за смаком)

Приготування:

  1. Підготуємо оселедця: Якщо використовуєте свіжий оселедця, його потрібно вимочити протягом 2-3 годин у молоці, щоб видалити зайву солоність. Потім філе оселедця наріжте кубиками.
  2. Відварюємо яблуко: Яблуко очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками. Залийте яблука водою та варіть до м'якості.
  3. Обсмажуємо цибулю: Цибулю дрібно наріжте та обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
  4. Збиваємо форшмак: У блендері або кухонному комбайні з'єднайте оселедця, яблука, обсмажену цибулю, молоко, лимонний сік, чорний перець та сіль. Збийте до однорідної маси.
  5. Подаємо форшмак: Готовий форшмак перекладіть у миску, за бажанням прикрасьте зеленню або оливками. Подавайте до столу з чорним хлібом, крекерами або грінками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати намазку з кабачків та сиру. Залишилися кабачки? Нафаршуйте їх — вийде неймовірно смачна страва.