Сподобається навіть тим, хто не любить гриби: рецепт маринованих глив

Читать на русском
Автор
Мариновані гливи стануть чудовою закускою для вашого столу  (зображення створено за допомогою ШІ)
Мариновані гливи стануть чудовою закускою для вашого столу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей рецепт зробить з простих глив справжній витвір мистецтва.

Гливи — це не лише смачні та ароматні гриби, але й джерело вітамінів та мікроелементів. Їх можна вживати в свіжому, сушеному та маринованому вигляді.

Мариновані гливи — це чудовий варіант закуски, який можна подавати до столу як самостійну страву або використовувати як доповнення до інших страв.

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів (гливи)
  • 1 л води
  • 2 столові ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка оцту 9%
  • 1 лавровий лист
  • 5-6 горошин чорного перцю
  • 3-4 зубчики часнику
  • Кріп (за бажанням)

Приготування:

  1. Гриби добре промити та очистити.
  2. У каструлі закип'ятити воду, додати сіль, цукор, лавровий лист, чорний перець та часник.
  3. Додати гриби та варити протягом 10-15 хвилин.
  4. Влити оцет і проварити ще 2-3 хвилини.
  5. Зняти з вогню та дати грибам охолонути.
  6. Перекласти мариновані гливи в банки, додати кріп (за бажанням) і залити маринадом.
  7. Закрити банки кришками та поставити в холодильник.

Порада:

Мариновані гливи можна зберігати в холодильнику протягом 2-3 тижнів.

Варіації:

  • До маринаду можна додати інші спеції та трави за смаком, наприклад, гвоздику, коріандр, запашний перець, орегано.
  • Мариновані гливи можна використовувати для приготування салату, піци, пасти та інших страв.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.