Зметуть за хвилину: рецепт маринованих грибів

Читать на русском
Автор
Ці мариновані гриби стануть чудовою закускою  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 22 квітня 2024, 13:15
Ці мариновані гриби стануть чудовою закускою (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви шукаєте простий та швидкий рецепт смачної закуски, тоді рецепт маринованих грибів — для вас.

Гриби – це не лише смачний та корисний продукт, але й справжній дар лісу. Їх можна сушити, заморожувати, смажити та маринувати. Мариновані гриби – це чудова закуска, яка стане доповненням до будь-якого столу. Також, пропонуємо рецепт маринованих печериць.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом маринованих грибів, який допоможе вам зберегти лісові скарби на всю зиму. Цей рецепт простий, швидкий та не потребує багато зусиль. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 1 кг грибів (білі, підберезники, підосичники, лисички)
  • 1 л води
  • 2 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 10 горошин чорного перцю
  • 5 лаврових листків
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулина (за бажанням)
  • Оцет (9%) — за смаком

Приготування:

  1. Гриби ретельно почистити та промити.
  2. Великі гриби нарізати шматочками.
  3. У каструлю з водою додати сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист та часник.
  4. Довести до кипіння.
  5. Додати гриби та варити 15-20 хвилин.
  6. Додати цибулю (за бажанням).
  7. Варити ще 5 хвилин.
  8. Зняти з вогню та додати оцет за смаком.
  9. Розкласти гриби по стерилізованих банках.
  10. Залити маринадом.
  11. Щільно закрити банки кришками.
  12. Стерилізувати банки протягом 15-20 хвилин.
  13. Остудити банки в перевернутому вигляді.
  14. Зберігати в прохолодному місці.

Порада:

Для більш насиченого смаку маринованих грибів можна додати до маринаду трохи гвоздики, духмяного перцю або запашного перцю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.