Якщо ви шукаєте простий та швидкий рецепт смачної закуски, тоді рецепт маринованих грибів — для вас.
Гриби – це не лише смачний та корисний продукт, але й справжній дар лісу. Їх можна сушити, заморожувати, смажити та маринувати. Мариновані гриби – це чудова закуска, яка стане доповненням до будь-якого столу. Також, пропонуємо рецепт маринованих печериць.
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом маринованих грибів, який допоможе вам зберегти лісові скарби на всю зиму. Цей рецепт простий, швидкий та не потребує багато зусиль. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 1 кг грибів (білі, підберезники, підосичники, лисички)
- 1 л води
- 2 ст. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 10 горошин чорного перцю
- 5 лаврових листків
- 3 зубчики часнику
- 1 цибулина (за бажанням)
- Оцет (9%) — за смаком
Приготування:
- Гриби ретельно почистити та промити.
- Великі гриби нарізати шматочками.
- У каструлю з водою додати сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист та часник.
- Довести до кипіння.
- Додати гриби та варити 15-20 хвилин.
- Додати цибулю (за бажанням).
- Варити ще 5 хвилин.
- Зняти з вогню та додати оцет за смаком.
- Розкласти гриби по стерилізованих банках.
- Залити маринадом.
- Щільно закрити банки кришками.
- Стерилізувати банки протягом 15-20 хвилин.
- Остудити банки в перевернутому вигляді.
- Зберігати в прохолодному місці.
Порада:
Для більш насиченого смаку маринованих грибів можна додати до маринаду трохи гвоздики, духмяного перцю або запашного перцю.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Також ми розповідали, що додати до омлету, щоб він добре тримав форму.