Не гриби, а просто казка: печериці, мариновані за 15 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1915
Приготування займе лічені хвилини
Любителі грибочків напевно вже випробували безліч рецептів їхнього приготування. Деякі запікали їх із часничком, хтось фарширував, а треті тушкували з картоплею.
Сьогодні ми пропонуємо рецепт закуски, яка буде актуальна на всі випадки життя. Мариновані печериці смачно з’їсти на вечерю з картопляним пюре або подати, як закуску, на святковий стіл. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say 7".
Як замаринувати печериці
Інгредієнти:
- 500 г печериць;
Маринад
- 500 мл води;
- 1 ст. солі;
- 1.5 ст. цукру;
- 50 мл оцту 6-9%;
- 50 мл олії;
- 7–10 горошин запашного перцю;
- 3 лаврові листи;
- 10 г зерен гірчиці (за бажанням);
- 3 зубчики часнику;
Спосіб приготування:
- Гриби почистити, за бажанням розрізати навпіл або на четвертинки.
- Часник нарізати.
- У каструлю налити воду, додати цукор, сіль, перець, лавровий лист, насіння гірчиці, часник, олію, довести до кипіння.
- Додати гриби, варити протягом 5-7 хвилин.
- Додати оцет, варити протягом 5 хвилин.
- Печериці викласти в банки, залити гарячим маринадом, остудити.
- Поставити в холодильник і за добу гриби можна їсти.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Така смачна заготівля, як грибна ікра з морквою та цибулею, готується із простих та доступних інгредієнтів.