Не гриби, а просто казка: печериці, мариновані за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
1925
Таких смачних грибів ви ще не куштували
Таких смачних грибів ви ще не куштували. Фото say7.info

Приготування займе лічені хвилини

Любителі грибочків напевно вже випробували безліч рецептів їхнього приготування. Деякі запікали їх із часничком, хтось фарширував, а треті тушкували з картоплею.

Сьогодні ми пропонуємо рецепт закуски, яка буде актуальна на всі випадки життя. Мариновані печериці смачно з’їсти на вечерю з картопляним пюре або подати, як закуску, на святковий стіл. А рецептом із нами поділилися на порталі "Say 7".

Як замаринувати печериці

Інгредієнти:

  • 500 г печериць;

Маринад

  • 500 мл води;
  • 1 ст. солі;
  • 1.5 ст. цукру;
  • 50 мл оцту 6-9%;
  • 50 мл олії;
  • 7–10 горошин запашного перцю;
  • 3 лаврові листи;
  • 10 г зерен гірчиці (за бажанням);
  • 3 зубчики часнику;

Спосіб приготування:

  1. Гриби почистити, за бажанням розрізати навпіл або на четвертинки.
  2. Часник нарізати.
  3. У каструлю налити воду, додати цукор, сіль, перець, лавровий лист, насіння гірчиці, часник, олію, довести до кипіння.
  4. Додати гриби, варити протягом 5-7 хвилин.
  5. Додати оцет, варити протягом 5 хвилин.
  6. Печериці викласти в банки, залити гарячим маринадом, остудити.
  7. Поставити в холодильник і за добу гриби можна їсти.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачну ікру з опеньків. Така смачна заготівля, як грибна ікра з морквою та цибулею, готується із простих та доступних інгредієнтів.