Шикарний пісний пиріг із простих інгредієнтів: настільки смачно, хоч на святковий стіл подавай

Читать на русском
Автор
Пиріг виходить повітряним та пористим
Пиріг виходить повітряним та пористим. Фото babusyni-retsepty

Ніхто не здогадається, що пиріг без молока, яєць та олії

Навіть Великий піст — не привід, аби відмовлятися від улюблених солодощів. Просто готувати ми їх будемо без молока, яєць та вершкового масла.

Саме такий пісний пиріг ми приготуємо разом із "Бабусиними рецептами". Незважаючи на простоту приготування, десерт виходить феєричним. Перевіримо?

Як приготувати пісний пиріг без молока, яєць та вершкового масла

Інгредієнти:

  • борошно — 220 г;
  • цукор – 150 г;
  • соняшникова олія без запаху – 100 мл;
  • какао-порошок — 30 г;
  • вода – 300 мл;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • сіль — до свого смаку.

Для глазурі:

  • шоколад — 2 плитки;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • арахіс або будь-які інші горіхи — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У посудину просіюємо борошно та какао. Додаємо розпушувач, цукор, дрібку солі та ванільний цукор, все перемішуємо.
  2. До сухих інгредієнтів виливаємо олію без запаху і воду кімнатної температури, знову все перемішуємо до однорідного стану. Повинна вийти однорідна шоколадна маса, що за консистенцією схожа на густу сметану.
  3. Форму для випічки застилаємо пергаментом, виливаємо шоколадну масу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, потім даємо охолонути.
  4. Для приготування шоколадної глазурі шоколад ламаємо на невеликі шматочки та розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додаємо рослинну олію та подрібнені горіхи.

Готову глазур наносимо на корж, розрівнюємо та відправляємо в холодильник для застигання. Подаємо пиріг разом з улюбленим напоєм.