Просто змішайте борошно з водою — і сніданок на столі: пісний рецепт врятує, якщо до зарплати далеко
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3746
Для таких оладок не потрібні ні яйця, ні молоко
Що може бути краще на сніданок, ніж пишні оладки? І Великий піст — не привід відмовлятися.
Тим більше, що готуються вони за рецептом Shuba з найпростіших інгредієнтів – вам знадобиться борошно, вода, дріжджі, сіль та цукор. Цей рецепт також допоможе в разі, якщо до зарплати ще далеко, а побалувати близьких смачним дуже хочеться. До речі, за бажанням ви можете додати в тісто нарізане скибочками яблуко, ягоди, сухофрукти або горіхи. Вийде ще смачніше.
Як приготувати пісні оладки на дріжджах
Інгредієнти на 8 порцій:
- борошно — 300 г;
- вода — 1.5 ст.;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — до свого смаку;
- рослинна олія — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску відправляємо дріжджі та цукор. Заливаємо їх теплою водою, все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Через зазначений час в миску відправляємо просіяним борошно і ложкою замішуємо тісто. Поступово додаючи решту борошна, продовжуємо вимішувати тісто руками — воно має вийти липким і густим. Солимо його, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх по 3 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.
Викладаємо оладки на тарілку. Подавати їх можна із солоною карамеллю.