Ви ніколи не додавали секретний інгредієнт у шарлотку — і дарма: випічка вийде неймовірною

Читать на русском
Автор
Домашня шарлотка із секретом
Домашня шарлотка із секретом. Фото today.ua

Пиріг виходить у сто разів смачнішим

Ароматну, пишну шарлотку кожен дізнається із заплющеними очима. Варто один раз скуштувати ароматний невагомий бісквіт із хрусткою скоринкою та ніжними яблуками всередині – і він назавжди залишиться в пам’яті.

Здавалося б, що покращити смак шарлотки неможливо. Однак варто в пиріг додати один інгредієнт — апельсин — як пиріг вийде в сто разів смачнішим та ароматнішим. Рецептом ділиться Today.

Як приготувати шарлотку з яблуками та апельсином

Інгредієнти:

  • борошно — 200 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • цукор – 200 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • яблука – 2 шт.;
  • вершкове масло – для змащування форми;
  • цукрова пудра для прикраси;
  • апельсин – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор. Збиваємо все до повного розчинення цукру та збільшення маси вдвічі — на це піде близько 10 хвилин.
  2. В отриману суміш додаємо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто, схоже консистенції на сметану.
  3. Миємо і чистимо від шкірки яблука, видаляємо серцевину, м’якуш нарізаємо великими кубиками чи слайсами.
  4. Знімаємо цедру з апельсина, очищаємо часточки від білої плівки. Цедру натираємо на дрібній тертці в тісто.
  5. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо яблука та апельсинові часточки, заливаємо фрукти тістом. Відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку та запікаємо протягом 35-40 хвилин.
  6. Готовий шарлотці даємо охолонути, дістаємо із форми та посипаємо цукровою пудрою.

А лінивим кулінарам пропонуємо приготувати шарлотку без борошна та цукру. Вона виходить смачною і коштує копійки.