Ви ніколи не додавали секретний інгредієнт у шарлотку — і дарма: випічка вийде неймовірною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пиріг виходить у сто разів смачнішим
Ароматну, пишну шарлотку кожен дізнається із заплющеними очима. Варто один раз скуштувати ароматний невагомий бісквіт із хрусткою скоринкою та ніжними яблуками всередині – і він назавжди залишиться в пам’яті.
Здавалося б, що покращити смак шарлотки неможливо. Однак варто в пиріг додати один інгредієнт — апельсин — як пиріг вийде в сто разів смачнішим та ароматнішим. Рецептом ділиться Today.
Як приготувати шарлотку з яблуками та апельсином
Інгредієнти:
- борошно — 200 г;
- курячі яйця – 4 шт.;
- цукор – 200 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- яблука – 2 шт.;
- вершкове масло – для змащування форми;
- цукрова пудра для прикраси;
- апельсин – 1 шт.
Спосіб приготування:
- У миску вбиваємо яйця, додаємо цукор. Збиваємо все до повного розчинення цукру та збільшення маси вдвічі — на це піде близько 10 хвилин.
- В отриману суміш додаємо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем. Замішуємо однорідне тісто, схоже консистенції на сметану.
- Миємо і чистимо від шкірки яблука, видаляємо серцевину, м’якуш нарізаємо великими кубиками чи слайсами.
- Знімаємо цедру з апельсина, очищаємо часточки від білої плівки. Цедру натираємо на дрібній тертці в тісто.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо яблука та апельсинові часточки, заливаємо фрукти тістом. Відправляємо все в розігріту до 190 градусів духовку та запікаємо протягом 35-40 хвилин.
- Готовий шарлотці даємо охолонути, дістаємо із форми та посипаємо цукровою пудрою.
А лінивим кулінарам пропонуємо приготувати шарлотку без борошна та цукру. Вона виходить смачною і коштує копійки.