Ні цукру, ні муки: таку шарлотку ви точно ще не куштували

Читать на русском
Автор
Такий пиріг у вас точно вийде
Такий пиріг у вас точно вийде. Фото gospodynka.com.ua

Готується просто і коштує копійки

Рецептів ніжної шарлотки – неймовірна кількість, приготувати її можна навіть без замішування тіста. Але цей рецепт вас точно здивує – його можна їсти цілодобово та не турбуватися за фігуру.

Справа в тому, що в рецепті Shuba немає цукру, а борошно ми замінимо на вівсяні пластівці. Вони заливаються дуже теплим молоком і перетворюються на ніжну масу. За бажання до пирога можна додати трохи тертих горіхів і кілька шматочків шоколаду — і від такої шарлотки неможливо відірватися.

Як приготувати шарлотку без цукру та борошна

Інгредієнти на 4 порції:

  • молоко 2,5% — 100 мл;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • пластівці вівсяні – 150 г;
  • розпушувач – 5 г;
  • яблуко – 2 шт.;
  • кориця мелена – на свій смак

Додатково:

  • мелені горіхи, шоколад – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Вівсянку заливаємо гарячим молоком, накриваємо і залишаємо, щоб вона набрякла.
  2. Окремо збиваємо яйця до білого кольору та додаємо до підготовленої вівсянки. Туди ж відправляємо розпушувач і ретельно перемішуємо віночком.
  3. Яблука чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо тонкими скибочками.
  4. Підготовлені яблука викладаємо на дно застеленої форми (кілька шматочків залишаємо), посипаємо корицею та заливаємо тістом. Викладаємо інші яблука, горіхи та шматочки шоколаду.
  5. Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Подаємо готову шарлотку з улюбленим напоєм. Так чаювати сподобається всій родині.