Ні цукру, ні муки: таку шарлотку ви точно ще не куштували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готується просто і коштує копійки
Рецептів ніжної шарлотки – неймовірна кількість, приготувати її можна навіть без замішування тіста. Але цей рецепт вас точно здивує – його можна їсти цілодобово та не турбуватися за фігуру.
Справа в тому, що в рецепті Shuba немає цукру, а борошно ми замінимо на вівсяні пластівці. Вони заливаються дуже теплим молоком і перетворюються на ніжну масу. За бажання до пирога можна додати трохи тертих горіхів і кілька шматочків шоколаду — і від такої шарлотки неможливо відірватися.
Як приготувати шарлотку без цукру та борошна
Інгредієнти на 4 порції:
- молоко 2,5% — 100 мл;
- яйця курячі – 2 шт.;
- пластівці вівсяні – 150 г;
- розпушувач – 5 г;
- яблуко – 2 шт.;
- кориця мелена – на свій смак
Додатково:
- мелені горіхи, шоколад – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Вівсянку заливаємо гарячим молоком, накриваємо і залишаємо, щоб вона набрякла.
- Окремо збиваємо яйця до білого кольору та додаємо до підготовленої вівсянки. Туди ж відправляємо розпушувач і ретельно перемішуємо віночком.
- Яблука чистимо від шкірки та серцевини, нарізаємо тонкими скибочками.
- Підготовлені яблука викладаємо на дно застеленої форми (кілька шматочків залишаємо), посипаємо корицею та заливаємо тістом. Викладаємо інші яблука, горіхи та шматочки шоколаду.
- Форму відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Подаємо готову шарлотку з улюбленим напоєм. Так чаювати сподобається всій родині.