Навіть м’ясоїди будуть у захваті: рецепт пісного паштету з печериць

Читать на русском
Автор
Цей паштет стане чудовою основою для бутербродів  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей паштет стане чудовою основою для бутербродів (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами чудовим рецептом пісного паштету з грибів.

Під час посту хочеться не лише їсти ситно та корисно, але й насолоджуватися смачними та різноманітними стравами. Пісний паштет з печериць – це чудовий варіант, який легко приготувати та який сподобається всім членам родини.

Ця страва не лише смачна, але й ситна, адже печериці багаті на білок, вітаміни та мінерали. Паштет можна використовувати як намазування на хліб, крекери або овочі, а також як начинку для пиріжків, тарталеток або фаршированих яєць. Також, пропонуємо рецепт овочевого паштету.

Інгредієнти:

  • 500 г печериць
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 морква
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 100 мл рослинного молока (соєвого, мигдального, вівсяного)
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень (за бажанням)

Приготування:

  1. Печериці помити, нарізати дрібними шматочками.
  2. Цибулю нарізати кубиками, часник – дрібно порубати, моркву натерти на тертці.
  3. У сковороді розігріти рослинне масло та обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  4. Додати до цибулі часник, моркву та печериці. Тушкувати протягом 15-20 хвилин, поки печериці не стануть м'якими.
  5. Додати борошно, перемішати та обсмажити протягом 1 хвилини.
  6. Поступово влити рослинне молоко, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки.
  7. Додати сіль та перець за смаком.
  8. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати протягом 5 хвилин.
  9. Зняти з вогню та дати трохи охолонути.
  10. Подрібнити паштет блендером до однорідної маси.
  11. За бажанням можна додати подрібнену зелень.
  12. Подавати паштет охолодженим.

Порада:

Пісний паштет з печериць можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.

Цей рецепт – це лише основа, ви можете експериментувати з інгредієнтами та додавати інші овочі, спеції та трави за вашим смаком.

Готову грибну намазку подаємо з домашнім хлібом. Також, пропонуємо рецепт пісного салату.