Мінімум інгредієнтів, максимум смаку: цим паштетом захочеться снідати, обідати та вечеряти

Читать на русском
Автор
Ви приготуєте його легко та просто Новина оновлена 29 березня 2024, 07:49
Ви приготуєте його легко та просто. Фото shuba.life

Навіть смажити нічого не доведеться

Якщо в холодильнику є печінковий паштет, то у вас вже є готовий сніданок, швидкий обід або ситний перекус. Саме тому ця улюблена страва – готується вона легко, а виходить смачною.

Домашній паштет із печінки по Shuba особливий – для його приготування не потрібно нічого смажити чи запікати. Інгредієнти просто тушкують, а потім подрібнюються в паштет. Урізноманітнити страву можна смаженим або запеченим м’ясом, вареними яйцями, мускатним горіхом, паприкою, м’ятою, часником, базиліком.

Як приготувати домашній паштет зі свинячої печінки

Інгредієнти:

  • печінка – 1 кг;
  • сало – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • масло вершкове 73% — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • вода – 200 мл;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Печінку ретельно миємо, чистимо від плівок та жовчних проток і проваримо 10 хвилин, після чого нарізаємо на великі шматки.
  2. Моркву чистимо, разом із салом нарізаємо грубо. Очищену цибулю нарізаємо на чотири частини.
  3. Овочі, печінку та сало відправляємо в каструлю, додаємо рослинну олію, сіль, перець, спеції та воду. Все перемішуємо та тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
  4. Через вказаний час додаємо лавровий лист і продовжуємо тушкувати протягом 40 хвилин. Знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло.
  5. Коли інгредієнти охолонуть, відправляємо в блендер і перебиваємо в пасту.

Подаємо паштет зі свинячої печінки з домашнім хлібом. Смачного.