Мінімум інгредієнтів, максимум смаку: цим паштетом захочеться снідати, обідати та вечеряти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Навіть смажити нічого не доведеться
Якщо в холодильнику є печінковий паштет, то у вас вже є готовий сніданок, швидкий обід або ситний перекус. Саме тому ця улюблена страва – готується вона легко, а виходить смачною.
Домашній паштет із печінки по Shuba особливий – для його приготування не потрібно нічого смажити чи запікати. Інгредієнти просто тушкують, а потім подрібнюються в паштет. Урізноманітнити страву можна смаженим або запеченим м’ясом, вареними яйцями, мускатним горіхом, паприкою, м’ятою, часником, базиліком.
Як приготувати домашній паштет зі свинячої печінки
Інгредієнти:
- печінка – 1 кг;
- сало – 200 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
- вода – 200 мл;
- лавровий лист – 3 шт.;
- олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Печінку ретельно миємо, чистимо від плівок та жовчних проток і проваримо 10 хвилин, після чого нарізаємо на великі шматки.
- Моркву чистимо, разом із салом нарізаємо грубо. Очищену цибулю нарізаємо на чотири частини.
- Овочі, печінку та сало відправляємо в каструлю, додаємо рослинну олію, сіль, перець, спеції та воду. Все перемішуємо та тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
- Через вказаний час додаємо лавровий лист і продовжуємо тушкувати протягом 40 хвилин. Знімаємо з вогню та додаємо вершкове масло.
- Коли інгредієнти охолонуть, відправляємо в блендер і перебиваємо в пасту.
Подаємо паштет зі свинячої печінки з домашнім хлібом. Смачного.