Таких котлеток ви ще не пробували: їхній склад виявиться сюрпризом для близьких
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Відмінний варіант пісної страви
Ситно та смачно їсти треба завжди, і Великий піст — не виняток. Саме тому розповімо, як приготувати пісні котлетки.
Рецептом ділиться "На пенсії". У їхньому складі немає продуктів тваринного походження. Однак котлети виходять настільки смачними та ситними, що вам захочеться ними ласувати не лише в пост. Все бюджетно та дуже просто!
Як приготувати пісні котлети
Інгредієнти:
- гречка суха – 150 г або готова гречана каша – 400 г;
- вода – 300 мл;
- картопля – 200 г;
- сухарі панірувальні — 100-150 г;
- сіль, перець, спеції – до смаку;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Сиру гречку ретельно миємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і варимо до готовності. Готову гречку охолоджуємо.
- Картоплю миємо, чистимо і натираємо на дуже дрібну тертку. Додаємо його до гречки. Солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції (наприклад, сухий часник, коріандр, мускатний горіх). Готовий фарш виходить щільним.
- З готового фаршу формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Смажимо котлети на вогні вище середнього до готовності.
Подаємо готові котлети на стіл гарячими. Вони ідеально поєднуються з різними салатами.