Таких котлеток ви ще не пробували: їхній склад виявиться сюрпризом для близьких

Читать на русском
Автор
Котлети виходять хрусткими зовні та ніжними всередині
Котлети виходять хрусткими зовні та ніжними всередині. Фото napensii.ua

Відмінний варіант пісної страви

Ситно та смачно їсти треба завжди, і Великий піст — не виняток. Саме тому розповімо, як приготувати пісні котлетки.

Рецептом ділиться "На пенсії". У їхньому складі немає продуктів тваринного походження. Однак котлети виходять настільки смачними та ситними, що вам захочеться ними ласувати не лише в пост. Все бюджетно та дуже просто!

Як приготувати пісні котлети

Інгредієнти:

  • гречка суха – 150 г або готова гречана каша – 400 г;
  • вода – 300 мл;
  • картопля – 200 г;
  • сухарі панірувальні — 100-150 г;
  • сіль, перець, спеції – до смаку;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Сиру гречку ретельно миємо, заливаємо водою, ставимо на вогонь і варимо до готовності. Готову гречку охолоджуємо.
  2. Картоплю миємо, чистимо і натираємо на дуже дрібну тертку. Додаємо його до гречки. Солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції (наприклад, сухий часник, коріандр, мускатний горіх). Готовий фарш виходить щільним.
  3. З готового фаршу формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і викладаємо на розігріту сковороду з рослинною олією. Смажимо котлети на вогні вище середнього до готовності.

Подаємо готові котлети на стіл гарячими. Вони ідеально поєднуються з різними салатами.