Грузини — чудові кулінари: ситний та смачний салат вони готують із трьох інгредієнтів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 24125
Відмінно і до свята, і до сімейного обіду чи вечері
Грузинська кухня — це не тільки знаменитий хачапурі та вина. Це ще й надзвичайно смачні салати.
Сьогодні разом із "Цесмак" поділимося рецептом незвичайного "Грузинського" салату. Чому незвичайного? Тому що в його складі лише чотири основні інгредієнти – це курка, морква, часник та майонез. Пікантного смаку додасть страві незвичайна заправка.
Як приготувати салат "Грузинський"
Інгредієнти на 4 порції:
- куряче філе — 500 г;
- морква — 1 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- сіль — 50 г;
- коріандр — 0,5 ч. л.;
- хмелі-сунелі — 0,5 ч. л.;
- червоний перець мелений — 1 щіпка;
- кмин — 0,5 ч. л.;
- шафран — 1 щіпка;
- кріп — 0,5 ч. л.;
- майонез — 100 г.
Спосіб приготування:
- Куряче філе ретельно миємо, відварюємо до готовності в підсоленій воді, даємо охолонути та рвемо руками на невеликі волокна.
- Для приготування сванської приправи змішуємо коріандр, хмелі-сунелі, червоний перець мелений, шафран, кріп, майонез. Додаємо подрібнений у блендері часник, сіль. Все перетираємо у ступці. Сванська сіль повинна вийти з дрібними крупинками та трохи вологою.
- Моркву чистимо і натираємо на середній тертці.
- Змішуємо куряче філе, сванську сіль, майонез та моркву. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на півгодини, щоб настоялась страва.
Подавати такий салат можна з грузинським супом. Вийде дуже смачно.