Грузини — чудові кулінари: ситний та смачний салат вони готують із трьох інгредієнтів

Читать на русском
Автор
24125
Не тільки ситний та смачний, а й бюджетний
Не тільки ситний та смачний, а й бюджетний. Фото cesmak.info

Відмінно і до свята, і до сімейного обіду чи вечері

Грузинська кухня — це не тільки знаменитий хачапурі та вина. Це ще й надзвичайно смачні салати.

Сьогодні разом із "Цесмак" поділимося рецептом незвичайного "Грузинського" салату. Чому незвичайного? Тому що в його складі лише чотири основні інгредієнти – це курка, морква, часник та майонез. Пікантного смаку додасть страві незвичайна заправка.

Як приготувати салат "Грузинський"

Інгредієнти на 4 порції:

  • куряче філе — 500 г;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль — 50 г;
  • коріандр — 0,5 ч. л.;
  • хмелі-сунелі — 0,5 ч. л.;
  • червоний перець мелений — 1 щіпка;
  • кмин — 0,5 ч. л.;
  • шафран — 1 щіпка;
  • кріп — 0,5 ч. л.;
  • майонез — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе ретельно миємо, відварюємо до готовності в підсоленій воді, даємо охолонути та рвемо руками на невеликі волокна.
  2. Для приготування сванської приправи змішуємо коріандр, хмелі-сунелі, червоний перець мелений, шафран, кріп, майонез. Додаємо подрібнений у блендері часник, сіль. Все перетираємо у ступці. Сванська сіль повинна вийти з дрібними крупинками та трохи вологою.
  3. Моркву чистимо і натираємо на середній тертці.
  4. Змішуємо куряче філе, сванську сіль, майонез та моркву. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на півгодини, щоб настоялась страва.

Подавати такий салат можна з грузинським супом. Вийде дуже смачно.