Будете їсти ложками: солона карамель вийде неперевершеною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![І до млинців, і до оладок, і до улюблених десертів](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/7d/46764482-6b8d756b2d313390761b14b3f54857dd.jpg?v=0703_1)
Рецепт нагоді навіть до Масляної
Навряд чи ми відмовимося від пишних оладок, ажурних млинців або ситних сирничків на сніданок. Найчастіше подаємо до них згущене молоко чи сметану. А чому б не поснідати улюбленими стравами разом із власноруч приготованою солоною карамеллю?
До того ж готувати її за рецептом OBOZ.UA простіше простого. Виходить така солона карамель нереально смачною та чудово доповнює улюблені десерти. Її також можна додавати в крем, торт або просто їсти ложкою. Але тут треба бути обережним, інакше можна захопитись. До речі, підійде такі ласощі і до різноманітних млинців та млинців на Масляну — буде неймовірно смачно.
Як приготувати солону карамель
Інгредієнти:
- цукор — 225 г;
- масло вершкове — 70 г;
- вершки – 200 мл;
- вода — 65 мл;
- сіль — 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Цукор відправляємо в каструлю, туди наливаємо воду. Відправляємо все на вогонь та варимо до золотистого кольору. Головне – не перемішувати масу, інакше цукор може кристалізуватись.
- Коли цукрова маса буде готова, поступово додаємо нагріті вершки. Знімаємо з вогню.
- В отриману масу додаємо вершкове масло кімнатної температури.
- Все ретельно перемішуємо, виливаємо карамель у банку, даємо повністю охолонути та загуснути.
Солона карамель поєднується навіть із "Королівськими" млинцями. Спробуйте і переконайтеся самі.