Будете їсти ложками: солона карамель вийде неперевершеною

Читать на русском
Автор
І до млинців, і до оладок, і до улюблених десертів
І до млинців, і до оладок, і до улюблених десертів. Фото shuba.life

Рецепт нагоді навіть до Масляної

Навряд чи ми відмовимося від пишних оладок, ажурних млинців або ситних сирничків на сніданок. Найчастіше подаємо до них згущене молоко чи сметану. А чому б не поснідати улюбленими стравами разом із власноруч приготованою солоною карамеллю?

До того ж готувати її за рецептом OBOZ.UA простіше простого. Виходить така солона карамель нереально смачною та чудово доповнює улюблені десерти. Її також можна додавати в крем, торт або просто їсти ложкою. Але тут треба бути обережним, інакше можна захопитись. До речі, підійде такі ласощі і до різноманітних млинців та млинців на Масляну — буде неймовірно смачно.

Як приготувати солону карамель

Інгредієнти:

  • цукор — 225 г;
  • масло вершкове — 70 г;
  • вершки – 200 мл;
  • вода — 65 мл;
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Цукор відправляємо в каструлю, туди наливаємо воду. Відправляємо все на вогонь та варимо до золотистого кольору. Головне – не перемішувати масу, інакше цукор може кристалізуватись.
  2. Коли цукрова маса буде готова, поступово додаємо нагріті вершки. Знімаємо з вогню.
  3. В отриману масу додаємо вершкове масло кімнатної температури.
  4. Все ретельно перемішуємо, виливаємо карамель у банку, даємо повністю охолонути та загуснути.

Солона карамель поєднується навіть із "Королівськими" млинцями. Спробуйте і переконайтеся самі.