Настільки смачно, що не раз проситимуть добавку: ніхто не помітить, що в рагу немає м’яса

Читать на русском
Автор
1830
Смачна пісна вечеря
Смачна пісна вечеря. Фото bigmir.net

Цей рецепт буде у вас у закладках

Хочеться під час Великого посту поласувати чимось смачним та ситним? Тоді рагу з картоплі з овочами саме для вас.

Попри відсутність м’яса, ця страва за рецептом "Коліжанки" виходить фантастичною. Ніхто навіть не здогадається, що в ньому немає жодного грама м’яса. До речі, інгредієнти можна змінювати на свій смак — можна додати кабачки або баклажани. Ну що, йдемо готувати?

Як приготувати пісне рагу з картоплі

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • солодкий болгарський перець – 1 прим.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • консервована квасоля – 1 банка;
  • зелень – пучок;
  • цукор – 1/2 ст. л.;
  • сушений базилік — 1 ч. л.;
  • хмелі-сунелі — 1 ч. л.;
  • мелений червоний перець, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями та відправляємо в розігріту сковороду з рослинною олією. Додаємо терту на великій тертці моркву та обсмажуємо до готовності. Викладаємо у глибоку тарілку.
  2. Чистимо і нарізаємо невеликими слайсами картоплю. Обсмажуємо її на сковороді з олією до золотистої скоринки. Солимо і відправляємо до цибулі з морквою. Болгарський перець дрібно нарізаємо та обсмажуємо до м’якості на сковороді з рослинною олією. Відправляємо до овочів.
  3. На розігріту сковороду викладаємо квасолю, трохи підігріваємо та додаємо дрібно нарізані помідори. Тушкуємо все до м’якості.
  4. У сковороду з квасолею та помідорами додаємо всі підготовлені інгредієнти та дрібно нарізаний часник. Солимо, додаємо приправи та цукор. Все ретельно перемішуємо.
  5. Туди ж відправляємо дрібно нарізану зелень, знову перемішуємо і вимикаємо.

Готове рагу подаємо з пісним салатом. Вийде ситно, смачно та корисно.