З’їдатимете десяток за раз: пиріжки виходять фантастичними навіть без яєць, молока та м’яса
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5491
Такі пиріжки вам навіть смажити не доведеться
У Великий піст не можна їсти їжу тваринного походження. Однак це не привід відмовляти собі у смачній та ситній їжі.
Разом із "Коліжанкою" пропонуємо скуштувати пиріжки з капустою. У них немає ні яєць, ні молочних продуктів, ні м’яса, проте вони виходять ситними та неймовірно смачними. Перевіримо?
Як приготувати пісні пиріжки з капустою
Інгредієнти
Для тіста:
- вода – 120 мл;
- олія – 70 мл;
- борошно — 230 — 240 г;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- цукор — 0,5 ч. л.
Для начинки:
- капуста – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- сіль, чорний перець – до смаку;
- лавровий лист – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Змішуємо воду з олією. Додаємо сіль, цукор, борошно та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо відпочивати на 10-15 хвилин.
- Тим часом чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на великій тертці, шаткуємо капусту.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо моркву з цибулею. Додаємо томатну пасту і через 1-2 хвилини — капусту. Заливаємо трохи води, накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушкуємо 15-30 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності овочів солимо, додаємо чорний мелений перець, лавровий лист. Готовій тушкованій капусті даємо повністю охолонути.
- Тісто ділимо на 16 частин. Кожну тонко розкочуємо, викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
- Викладаємо заготовки на пергамент, за бажанням змащуємо чайною заваркою, водою, рослинною олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Подавати такі пиріжки можна з пісним салатом. Близьким точно сподобається.