З’їдатимете десяток за раз: пиріжки виходять фантастичними навіть без яєць, молока та м’яса

Читать на русском
Автор
5491
У цих пиріжків тонке тісто і найсмачніша начинка
У цих пиріжків тонке тісто і найсмачніша начинка. Фото babusyni-retsepty

Такі пиріжки вам навіть смажити не доведеться

У Великий піст не можна їсти їжу тваринного походження. Однак це не привід відмовляти собі у смачній та ситній їжі.

Разом із "Коліжанкою" пропонуємо скуштувати пиріжки з капустою. У них немає ні яєць, ні молочних продуктів, ні м’яса, проте вони виходять ситними та неймовірно смачними. Перевіримо?

Як приготувати пісні пиріжки з капустою

Інгредієнти

Для тіста:

  • вода – 120 мл;
  • олія – 70 мл;
  • борошно — 230 — 240 г;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • цукор — 0,5 ч. л.

Для начинки:

  • капуста – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • сіль, чорний перець – до смаку;
  • лавровий лист – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо воду з олією. Додаємо сіль, цукор, борошно та замішуємо м’яке тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо відпочивати на 10-15 хвилин.
  2. Тим часом чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо цибулю, моркву натираємо на великій тертці, шаткуємо капусту.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо моркву з цибулею. Додаємо томатну пасту і через 1-2 хвилини — капусту. Заливаємо трохи води, накриваємо кришкою та на маленькому вогні тушкуємо 15-30 хвилин.
  4. За 5 хвилин до готовності овочів солимо, додаємо чорний мелений перець, лавровий лист. Готовій тушкованій капусті даємо повністю охолонути.
  5. Тісто ділимо на 16 частин. Кожну тонко розкочуємо, викладаємо начинку та формуємо пиріжки.
  6. Викладаємо заготовки на пергамент, за бажанням змащуємо чайною заваркою, водою, рослинною олією і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Подавати такі пиріжки можна з пісним салатом. Близьким точно сподобається.