Як у найкращих кондитерських Відня: рецепт штруделя з яблуками
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Яблучний штрудель стане чудовим доповненням до чаю та кави.
Штрудель – це австрійський десерт, який давно завоював серця ласунів у всьому світі. Неймовірний аромат яблук, хрустке тісто та ніжна начинка роблять штрудель справжнім делікатесом, який порадує вас та ваших близьких.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. солі
- 3 ст. л. холодної води
Для начинки:
- 5-6 яблук
- 100 г родзинок
- 50 г волоських горіхів
- 100 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 2 ст. л. панірувальних сухарів
- 50 г вершкового масла
Приготування:
- Приготуйте тісто. У миску просійте борошно, додайте сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і додайте до борошна. Перетріть руками в крихту. Додайте яйце і холодну воду, швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками. Родзинки замочіть у гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть. Горіхи подрібніть. Змішайте яблука, родзинки, горіхи, цукор, корицю і панірувальні сухарі.
- Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в тонкий пласт на присипаній борошном поверхні.
- Сформуйте штрудель. Нанесіть на тісто розтоплене вершкове масло. Викладіть начинку, відступивши від країв тіста 5 см. Зверніть тісто в рулет, защипніть краї.
- Випікайте штрудель. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть штрудель на деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
- Подавайте штрудель. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим чаєм або кавою.
Порада:
- Для більш насиченого смаку можна додати до начинки трохи кардамону або ванілі.
- Також можна додати до начинки інші фрукти, такі як груші, сливи або абрикоси.
- Штрудель можна подавати з морозивом, йогуртом або вершками.
Для різноманітності можна приготувати пісне печиво "Марія". Також, пропонуємо рецепт печива на пиві.