Як у найкращих кондитерських Відня: рецепт штруделя з яблуками

Читать на русском
Автор
Цей десерт вразить своїм смаком та ароматом  (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей десерт вразить своїм смаком та ароматом (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Яблучний штрудель стане чудовим доповненням до чаю та кави.

Штрудель – це австрійський десерт, який давно завоював серця ласунів у всьому світі. Неймовірний аромат яблук, хрустке тісто та ніжна начинка роблять штрудель справжнім делікатесом, який порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі
  • 3 ст. л. холодної води

Для начинки:

  • 5-6 яблук
  • 100 г родзинок
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 ст. л. панірувальних сухарів
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

  1. Приготуйте тісто. У миску просійте борошно, додайте сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і додайте до борошна. Перетріть руками в крихту. Додайте яйце і холодну воду, швидко замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Приготуйте начинку. Яблука очистіть від шкірки і серцевини, наріжте кубиками. Родзинки замочіть у гарячій воді на 10 хвилин, потім обсушіть. Горіхи подрібніть. Змішайте яблука, родзинки, горіхи, цукор, корицю і панірувальні сухарі.
  3. Розкачайте тісто. Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його в тонкий пласт на присипаній борошном поверхні.
  4. Сформуйте штрудель. Нанесіть на тісто розтоплене вершкове масло. Викладіть начинку, відступивши від країв тіста 5 см. Зверніть тісто в рулет, защипніть краї.
  5. Випікайте штрудель. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть штрудель на деко і випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин, або до золотистого кольору.
  6. Подавайте штрудель. Готовий штрудель посипте цукровою пудрою і подавайте з гарячим чаєм або кавою.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до начинки трохи кардамону або ванілі.
  • Також можна додати до начинки інші фрукти, такі як груші, сливи або абрикоси.
  • Штрудель можна подавати з морозивом, йогуртом або вершками.

Для різноманітності можна приготувати пісне печиво "Марія". Також, пропонуємо рецепт печива на пиві.