Складно пройти повз і не взяти шматочок: близькі навіть не здогадаються, що цей штрудель пісний

Читать на русском
Автор
519
Пісна версія знаменитого десерту
Пісна версія знаменитого десерту. Фото shuba.life

Чудова смакота до чаю

Хочеться поласувати у Великий піст якимось десертом? Пісний рецепт яблучного штруделя – саме те, що вам потрібно! У його складі немає продуктів тваринного походження, тому їм можна ласувати аж до Великодня.

Тонке хрустке тісто з начинкою з яблук, горіхів і кориці виходить настільки апетитним, що вам захочеться їсти його знову і знову. Приголомшливим рецептом ділиться Shubа.

Як приготувати пісний яблучний штрудель

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 125 г;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • вода — 60 мл;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • веганське масло — 40 г;
  • панірувальні сухарі — 50 г;
  • цукор — 80 г;
  • яблуко — 400 г;
  • волоські горіхи — 40 г;
  • кориця мелена — 1 ч. л.;
  • лимон, сік — 25 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста змішуємо в мисці борошно із сіллю. Додаємо олію, теплу воду і ретельно все перемішуємо.
  2. Приготовлене тісто викладаємо на робочу поверхню і вимішуємо протягом 10 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним. Формуємо кулю, змащуємо олією, викладаємо в миску, накриваємо і даємо постояти близько 30 хвилин.
  3. Для приготування начинки на сковороді розтоплюємо вершкове масло, відправляємо панірувальні сухарі та дайте їм підсмажитися.
  4. Підготовлені сухарі відправляємо в миску, додаємо цукор, нарізані дрібними кубиками яблука, горіхи, корицю та лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
  5. Тісто викладаємо на робочу поверхню, тонко розкочуємо та викладаємо тісто, залишаючи краї вільними. Щільно згортаємо та змащуємо невеликою кількістю олії.
  6. Штрудель викладаємо у розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.

Для різноманітності можна приготувати пісне печиво "Марія". Вийде дуже смачно.