Складно пройти повз і не взяти шматочок: близькі навіть не здогадаються, що цей штрудель пісний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 519
Чудова смакота до чаю
Хочеться поласувати у Великий піст якимось десертом? Пісний рецепт яблучного штруделя – саме те, що вам потрібно! У його складі немає продуктів тваринного походження, тому їм можна ласувати аж до Великодня.
Тонке хрустке тісто з начинкою з яблук, горіхів і кориці виходить настільки апетитним, що вам захочеться їсти його знову і знову. Приголомшливим рецептом ділиться Shubа.
Як приготувати пісний яблучний штрудель
Інгредієнти на 6 порцій:
- борошно пшеничне — 125 г;
- олія соняшникова — 2 ст. л.;
- вода — 60 мл;
- сіль — 1/8 ч. л.;
- веганське масло — 40 г;
- панірувальні сухарі — 50 г;
- цукор — 80 г;
- яблуко — 400 г;
- волоські горіхи — 40 г;
- кориця мелена — 1 ч. л.;
- лимон, сік — 25 мл.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста змішуємо в мисці борошно із сіллю. Додаємо олію, теплу воду і ретельно все перемішуємо.
- Приготовлене тісто викладаємо на робочу поверхню і вимішуємо протягом 10 хвилин, поки воно не стане гладким і еластичним. Формуємо кулю, змащуємо олією, викладаємо в миску, накриваємо і даємо постояти близько 30 хвилин.
- Для приготування начинки на сковороді розтоплюємо вершкове масло, відправляємо панірувальні сухарі та дайте їм підсмажитися.
- Підготовлені сухарі відправляємо в миску, додаємо цукор, нарізані дрібними кубиками яблука, горіхи, корицю та лимонний сік. Все ретельно перемішуємо.
- Тісто викладаємо на робочу поверхню, тонко розкочуємо та викладаємо тісто, залишаючи краї вільними. Щільно згортаємо та змащуємо невеликою кількістю олії.
- Штрудель викладаємо у розігріту до 200 градусів на 20 хвилин.
Для різноманітності можна приготувати пісне печиво "Марія". Вийде дуже смачно.