Віденський штрудель як у кращих кондитерських: рецепт неймовірно смачної випічки

Читать на русском
Автор
11825
Обов’язково приготуйте такий штрудель до чаю
Обов’язково приготуйте такий штрудель до чаю. Фото 24 канал

Нереально смачна випічка на щодень і на свято

Ми розповідали, як приготувати смачні домашні цукерки. Тепер ділимось рецептом неймовірного пряного штруделя з яблучного штруделя.

Подають таку випічку переважно теплою. Можна його полити топінгом або шоколадною помадкою, можна додати кульку морозива чи кілька листочків свіжої м’яти. Рецептом яблучного штруделя поділились на порталі "Катрусина кухня".

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 щіпка солі
  • 100 г теплої води

Для начинки:

  • 1 кг яблук
  • 1 лимон
  • 100 г родзинок
  • 100 г подрібнених горіхів
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 50 г мелених сухарів
  • вершкове масло для змащування
  • цукрова пудра для посипки

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло. У мисці змішуємо борошно, яйце, розтоплене масло і сіль.
  2. Поступово додаємо теплу воду, замішуючи тісто до однорідності. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 20-60 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Яблука чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Горіхи подрібнюємо. З лимона натираємо цедру і вичавлюємо сік.
  4. Змішуємо яблука, лимон, горіхи, родзинки, цукор і корицю. Тісто розкочуємо в тонкий пласт на скатертині, присипаній борошном.
  5. Змащуємо тісто топленим маслом і посипаємо сухарями та горіхами. Викладаємо начинку, залишаючи вільний край близько 2 см.
  6. Акуратно загортаємо штрудель за допомогою скатертини. Перекладаємо штрудель у форму для випічки, застелену пергаментом.
  7. Випікаємо штрудель в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 60-70 хвилин. Час від часу змащуємо штрудель топленим маслом.

Перед подачею присипаємо штрудель цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом чудового сирника на шоколадному тісті.