Бездоганний смак навіть без м’яса: такі голубці будуть їсти каструлями

Читать на русском
Автор
748
Відмінно для любителів експериментів Новина оновлена 18 квітня 2024, 15:26
Відмінно для любителів експериментів. Фото vazhnoznat.com

Виходить смачно, просто і дуже ситно

Великий піст — не найпростіший період для тих, хто постить, адже в цей час не можна їсти продукти тваринного походження. Однак що робити, якщо хочеться поласувати улюбленими голубцями?

Відмінний вихід пропонує "Важно знать" — можна приготувати пісні голубці з картоплею. Рецепт ідеальний, адже ця страва вийде надзвичайно смачною навіть без грама м’яса!

Як приготувати пісні голубці з картоплею

Інгредієнти:

  • 2 качани капусти;
  • 2 кг очищеної картоплі;
  • сіль, перець до свого смаку;
  • 6-7 цибулин;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. У каструлю наливаємо воду, додаємо 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Опускаємо качан капусти з вирізаним качаном отвором вниз. Накриваємо кришкою, чекаємо повторного закипання води та вилкою відокремлюємо листя.
  2. З листя обрізаємо потовщення. Трохи листя викладаємо на дно каструлі, в якій тушкуватимемо голубці.
  3. Цибулину та 1,5 кг картоплі чистимо, натираємо, відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і перемішуємо.
  4. Картоплю, що залишилася, чистимо і відварюємо в підсоленій воді, розминаємо її до стану пюре.
  5. Дрібним кубиком нарізаємо 5-6 цибулин і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією.
  6. Цибулеву засмажку та картопляне пюре відправляємо в каструлю до сирої картоплі, все добре перешиваємо.
  7. У середину кожного капустяного листа викладаємо близько 1 ст. л. начинки, завертаємо та викладаємо в каструлю.
  8. Кухоль води змішуємо з 1 чайною ложкою солі, перемішуємо і заливаємо голубці. Зверху накриваємо їх капустяним листям і кришкою, ставимо варитися на маленькому вогні 1,5 години.

Подаємо голубці з пісним салатом. За таку вечерю близькі вас поцілують.