Бездоганний смак навіть без м’яса: такі голубці будуть їсти каструлями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 748
Виходить смачно, просто і дуже ситно
Великий піст — не найпростіший період для тих, хто постить, адже в цей час не можна їсти продукти тваринного походження. Однак що робити, якщо хочеться поласувати улюбленими голубцями?
Відмінний вихід пропонує "Важно знать" — можна приготувати пісні голубці з картоплею. Рецепт ідеальний, адже ця страва вийде надзвичайно смачною навіть без грама м’яса!
Як приготувати пісні голубці з картоплею
Інгредієнти:
- 2 качани капусти;
- 2 кг очищеної картоплі;
- сіль, перець до свого смаку;
- 6-7 цибулин;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- У каструлю наливаємо воду, додаємо 1 чайну ложку солі та доводимо до кипіння. Опускаємо качан капусти з вирізаним качаном отвором вниз. Накриваємо кришкою, чекаємо повторного закипання води та вилкою відокремлюємо листя.
- З листя обрізаємо потовщення. Трохи листя викладаємо на дно каструлі, в якій тушкуватимемо голубці.
- Цибулину та 1,5 кг картоплі чистимо, натираємо, відправляємо в каструлю. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Картоплю, що залишилася, чистимо і відварюємо в підсоленій воді, розминаємо її до стану пюре.
- Дрібним кубиком нарізаємо 5-6 цибулин і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією.
- Цибулеву засмажку та картопляне пюре відправляємо в каструлю до сирої картоплі, все добре перешиваємо.
- У середину кожного капустяного листа викладаємо близько 1 ст. л. начинки, завертаємо та викладаємо в каструлю.
- Кухоль води змішуємо з 1 чайною ложкою солі, перемішуємо і заливаємо голубці. Зверху накриваємо їх капустяним листям і кришкою, ставимо варитися на маленькому вогні 1,5 години.
Подаємо голубці з пісним салатом. За таку вечерю близькі вас поцілують.