Наші бабусі пекли "Княжу" паску: рецепт, який точно вийде

Читать на русском
Автор
842
"Княжу" паску з’їдять моментально
"Княжу" паску з’їдять моментально. Фото kolizhanka.net.ua

Вона точно стане хітом великоднього столу

Рецептів різноманітних пасок придумана вже неймовірна кількість. Однак завжди хочеться бути впевненим у результаті – святкова випічка має вийде ідеальною і сподобається близьким та друзям.

Сьогодні Shuba ділиться старовинним перевіреним рецептом паски "Княжа". Вона вийде пишною і дуже смачною навіть у кулінара-початківця. Перевіримо?

Як приготувати старовинну "Княжу" паску

Інгредієнти на 8 порцій

Для тіста:

  • молоко 2,5% — 700 мл;
  • пресовані дріжджі – 100 г;
  • яйця курячі — 7 шт.;
  • жовтки курячі — 3 шт.;
  • цукор — 600 г;
  • маргарин — 350 г;
  • коньяк — 30 мл;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • борошно пшеничне — 1 кг;
  • цукор ванільний — 20 г;
  • родзинки — 200 г;
  • мускатний горіх мелений — 1/2 ч. л.;
  • кориця мелена — 10 г;
  • гвоздика мелена — 5 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок — 2 шт.;
  • цукрова пудра — 6 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування опари в 100 мл теплого молока розводимо дріжджі. В отриману масу додаємо 100 г борошна, перемішуємо та відставляємо на 30-40 хвилин.
  2. Окремо збиваємо яйця із цукром. Додаємо розтоплений теплий маргарин, коньяк, тертий мускатний горіх, корицю, гвоздику, родзинки, сіль. Все ретельно перемішуємо
  3. Змішуємо тепле молоко, що залишилося, і борошно до однорідного стану. Додаємо до борошняної маси опару, яєчну суміш і замішуємо тісто. Вливаємо масло, вимішуємо тісто, накриваємо його рушником і дайте піднятися втричі — це піде 1,5 години.
  4. Через вказаний час обминаємо тісто, розкладаємо його у форми для пасок і даємо йому піднятися протягом 15-20 хвилин. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  5. Для приготування глазурі збиваємо білки із цукром до стійкої піни. Змащуємо нею готові паски й прикрашаємо родзинками.

Раніше ми розповідали про основні помилки під час приготування пасок. Не допускайте їх і випічка вийде шикарною.