Ви впізнаєте її з тисячі: такою паскою люблять поласувати грузини

Читать на русском
Автор
2353
Таку пасочку захочеться готувати ще й ще Новина оновлена 09 квітня 2024, 09:36
Таку пасочку захочеться готувати ще й ще. Фото vazhnoznat.com

Свято для душі та шлунка

Кожен народ відзначає світле свято Великодня по-особливому. Відповідно, і рецепти головної святкової страви у всіх свої.

Сьогодні ми з "Важно знать" розповімо, як готують паску в Грузії. Дізнатися її дуже просто за характерною формою. Вся річ у тому, що перед випіканням паски грузини вирізають на ній характерну хрестовину і згодом прикривають її фрагментами тіста. Як прикраса на верхівці випічки зазвичай викладають вигадливий орнамент!

Як приготувати грузинську паску

Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • пакетик сухих дріжджів;
  • 3 курячі яйця;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • 100 г сухофруктів до смаку;
  • 1 куряче яйце окремо для змащування паски.

Спосіб приготування:

  1. Розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
  2. В окремому посуді змішуємо борошно, корицю, сіль, цукор, соду та сухі дріжджі. Додаємо остигле вершкове масло і перемішуємо.
  3. Розбиваємо яйця в окрему миску і додаємо їх до маси, що вийшла. Замішуємо м’яке та еластичне тісто.
  4. Додаємо в тісто сухофрукти, перемішуємо ще раз. Накриваємо і залишаємо "відпочити" на 2-3 години, щоб воно підійшло.
  5. Через вказаний час викладаємо тісто на дерев’яну дощечку, надаємо круглу форму. Робимо на поверхні паски кілька надрізів змащуємо яйцем.
  6. Відправляємо паску на змащене деко і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько години.

Готовий пасхові даємо охолонути, прикрашаємо приготованою глазур’ю або кондитерською присипкою. За бажанням можна прикрасити також свіжими фруктами чи ягодами.