Бабуся додавала в паску один інгредієнт — і вона довго не черствіла: хитрий рецепт

Читать на русском
Автор
22654
Випічка вийде смачною, ароматною та вологою
Випічка вийде смачною, ароматною та вологою. Фото napensii.ua

Один продукт під час приготування — і паски викидати не доведеться

Ароматна, пишна паска — головна страва до Великодня. Їх печуть у великій кількості, щоб було чим пригощати рідних та друзів. Саме з цієї причини дуже важливо, щоб вони довго не черствіли та зберігали свій смак та аромат.

Бабусі розв'язувалии цю проблему легко та просто. Вони додавали в тісто один секретний інгредієнт – звичайний смалець. Паски за таким рецептом "На пенсії" виходять смачними й довго не черствітимуть.

Як приготувати паску на смальці

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл;
  • цукор — 80 — 90 г;
  • пресовані дріжджі – 20 г;
  • пуку – 500 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • смалець – 50 г;
  • родзинки – 50 г

Спосіб приготування:

  1. У велику миску відправляємо тепле молоко, кришимо пресовані дріжджі, додаємо ложку цукру і все ретельно перемішуємо до розчинення дріжджів.
  2. В отриману масу додаємо 4 ст. л. борошна і замішуємо рідке тісто. Накриваємо його рушником та відправляємо на годину у тепле місце.
  3. Через зазначений час в опару відправляємо цукор, яйця, ванільний цукор та попередньо розтоплений смалець. Туди ж поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке та еластичне тісто.
  4. Вимішуємо тісто руками близько півгодини, відправляємо в миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на дві години.
  5. Через зазначений час перемішуємо тісто, за бажанням додаємо цедру апельсина, родзинки та знову все перемішуємо.
  6. Від загальної кількості тіста беремо шматочок, підминаємо його під низ і відправляємо у форму таким чином, щоб він заповнював не більше третини форми.
  7. Форми накриваємо рушником та залишаємо на годину. Після відправляємо все в розігріту до 165 градусів духовку на 40-50 хвилин.

А якщо таки паска зачерствіє, можна приготувати з неї незвичайний десерт. Спробуйте — і такий хлібний пудинг точно сподобається.