Паска вийде ідеальною: головне — не припускатися цих помилок

Читать на русском
Автор
662
Випічка завжди виходитиме
Випічка завжди виходитиме. Фото smachno.ua

Головне — бути обережним та терплячим

Багато хто не любить купувати святкові паски в магазині, тому печуть їх самі. Але в метушні передсвяткових днів дотримуватися складних рецептів зможе не кожен!

Великодні помилки іноді допускає навіть найбільш педантичний кулінар. Разом з "Важно знать" розповімо про найпопулярніші та як їх виправити.

Помилки при приготуванні паски і як їх не допустити

Щоб тісто не падало, готувати його потрібно лише з інгредієнтів кімнатної температури. Підготовлене тісто повинне відстоюватись тісто повинне в місці без випадкових протягів. До того ж краще не відчиняти дверцята духовки під час випікання паски — тісто може "впасти" прямо там!

Щоб тісто вийшло повітряним, необхідно добре просіяти борошно. До того ж варто ретельно його вимісити, інакше можна отримати жорстку паску. А "пом’якшити" майбутню випічку можна доданою до тіста крапелькою гарного коньяку або навіть рому.

Не варто "заощаджувати" часу на випікання паски. Зокрема паску до кілограма вагою готують 30 хвилин, кілограмову випічку потрібно готувати не менше ніж 45 хвилин. Ступінь готовності паски можна вимірювати зубочисткою. Однак не варто лізти в духовку із зубочисткою часто — можна перешкодити тісту зійти.

Щоб паска не пригорала, потрібно прогрівати духовку, а випічку потрібно ставити не надто високо і не надто низько в духовці. Обов’язково варто застелити пергаментом деко і форму для випічки — тоді все вийде.

Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість паски надовго. Ви не викинете жодного шматочка!