Коли бабуся лінувалася, вона готувала такі біляші: швидкий рецепт улюбленої з дитинства закуски

Читать на русском
Автор
6249
Страва виходить дуже ситною Новина оновлена 14 квітня 2024, 08:27
Страва виходить дуже ситною. Фото shuba.life

Трохи фаршу — і сита уся родина

Пам’ятаєте, наші бабусі та мами намагалися менше стояти на кухні та вигадували ліниві рецепти улюблених страв? Сьогодні пропонуємо згадати дитинство.

Разом із "На пенсії" з півкіло фаршу та чотирьох вафельних коржів пропонуємо приготувати ледачі біляші. Ця швидка у приготуванні закуска виходить смачною та соковитою — нею із задоволенням поласують і дорослі, і діти.

Як приготувати ліниві біляші

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 500 г;
  • вафельні коржі – 4 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • соняшникова олія – для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, подрібнюємо та відправляємо у фарш. Солимо все, перчимо і ретельно перемішуємо. Ділимо масу, що вийшла, на дві рівних частини.
  2. По одному коржу рівномірно розподіляємо фарш, зверху накриваємо другим коржем і притискаємо, нарізаємо на трикутники чи прямокутники. Те ж робимо з двома вафельними коржами, що залишилися.
  3. В окремому посуді збиваємо яйця з молоком, додаємо сіль та перемішуємо. У суміші, що вийшла, обвалюємо м’ясні коржі.
  4. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо коржі та обсмажуємо їх із двох сторін на середньому вогні до готовності.

Подавати можна з улюбленим соусом. Смачного!